Humanitarni koncert Odjela za psihijatriju zadarske bolnice 10. listopada u Jazinama

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10. listopada, s ovogodišnjom temom Dostojanstvo u mentalnom zdravlju: Mentalno zdravlje – prva pomoć za sve, Opća bolnica Zadar Odjel za psihijatriju organizira

1. humanitarni koncert Za MENTALNO ZDRAVLJE, koji će se održati 10. listopada 2016. u 20 h u dvorani Jazine.
Prihodom od koncerta kupit će se oprema – inventar za dnevni boravak u kojem bolesnici provode veći dio dana na odjelu, materijal i kalupi za radnu terapiju u kojoj bolesnici rado sudjeluju i izrađuju raznorazne predmete koristeći razne tehnike pod vodstvom radnog terapeuta. Cijena karte je 50,00 KN (agencija Aquarius i Odjel psihijatrije OB ZADAR). Dragi slušatelji, gledatelji, čitatelji molimo Vas podržite našu akciju za dobrobit ljudi – Za mentalno zdravlje; kupite kartu, povedite prijatelja, dođite na koncert; očuvajte svoje mentalno zdravlje, i neka ovaj svijet i grad bude ljepše mjesto za život!!!

Prodaja karata: agencija Aquarius i Odjel psihijatrije OB Zadar

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se svake godine 10. listopada u organizaciji Svjetske federacije za mentalno zdravlje (WFMH) i u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO). Na svjetskoj razini naglašava se važnost promicanja mentalnog zdravlja i usmjerava se pozornost na probleme mentalnog zdravlja.

Mentalno zdravlje je temelj za individualnu dobrobit i djelotvorno funkcioniranje zajednice. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) definirala je Mentalno zdravlje kao stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresom, može raditi produktivno i plodno te je sposoban pridonositi zajednici (WHO; 2001). Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije duševno zdravlje dio je općeg zdravlja, a ne samo odsutnost bolesti.

ZAPAMTI: Kada dijeliš brigu s nekim, možeš ju prepoloviti, a kad držiš brigu u sebi, možeš ju udvostručiti.

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja. Neki od 33 savjeta za dobro mentalno zdravlje:

8. Uključite se u značajne i kreativne aktivnosti—Bavite se stvarima koje postavljaju kreativni izazov i zbog kojih se osjećate produktivnije, bez obzira plaćali vas da ih radite ili vi plaćali da bi se njima mogli baviti. Stvari poput crtanja, pjevanja, kreiranja, pravljenja i sličnih, jednom riječju stvaranja, nužne su za mentalno zdravlje.

10. Neka vam zabava bude prioritet, a ne učinkovitost- Neka vam ugodni i lijepi trenutci budu prioritet. Radite stvari koje volite bez ikakvog razloga. Šećite obalom, slušajte glazbu, pođite na koncert, čitajte dobru knjigu… Izaberite bilo što da volite i to radite često.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...