Iznajmljivačima važnije obrazovanje od vlastitih interesa: “Za turizam je ionako samo bitna dobra strategija koja je u Zadru – izostala!”

Iz Hrvatske gospodarske komore odaslan je poziv resornom ministarstvu da se odgodi početak školske godine za tjedan dana.

Tu inicijativu primarno podržavaju iznajmljivači. Smatraju kako će odgoda škole, samim time produžetak ljetovanja napuniti kako privatne novčanike, tako i državni proračun.

Tehnički ministar turizma Anton Kliman, saznaje se, inicijativu je podržao, no sve je još na čekanju.

Predsjednik zadarske Udruge iznajmljivača Daniel Radeta kazao nam je kako razumije opravdanost zahtjeva, ali…:

Moramo shvatiti da sezona nije jednako dobra i intenzivna svugdje. Također, odgoda početka škole znači skraćivanje zimskih praznika ili produžetak školske godine, a smatram da primarno moramo misliti na interes djece, kaže Radeta zadovoljan sezonom koju polako ispraćamo…

Predsezona je zakazala. Što zbog manjka događaja na razini grada, tako i zbog lošeg prometnog rješenja, što je, s druge strane, Split ove godine fantastično riješio. Tu prvotno mislim na Zračnu luku. Nemamo strategiju. Ukinuli smo neke bitne linije, uveli one manje turistički interesantne… No, dobra je sezona to popravila. Postsezona će, čini se, biti zadovoljavajuća, ali rezultate o njoj imat ćemo tek u listopadu, zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...