Kakva je to “Pametna lokalna samouprava” objasnit će znanstveno-stručni skup u Novalji

Znanstveno-stručni skup „Pametna lokalna samouprava“ održat će se u organizaciji Grada Novalje, Ministarstva uprave i Udruge gradova 30. rujna i 1. listopada u Novalji u hotelu Luna.

Na dvodnevnom, interdisciplinarnom skupu koji će okupiti stručnjake iz područja prava, ekonomije, tehnologije, geografije, raspravljat će se o reformi javne uprave, povećanju učinkovitosti javne uprave, pametnim gradovima, financiranju jedinica lokalne i područne samouprave te ostalim bitnim temama iz ovog područja.

Predavanja će održati brojni ugledni stručnjaci kao što su Ivan Koprić, Pravni Fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Boris Bakota, dekan Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Josip Jambrač, Institut za javnu upravu, Aleksandar Toskić, PMF, Neven Vrček, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Željko Turk, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i ostali eminentni stručnjaci.

Shodno važnosti rasprave skupu će nazočiti i ministrica uprave Republike Hrvatske, Dubravka Jurlina Alibegović koja će održati predavanje na temu „Reformske mjere za učinkovitu javnu upravu“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...