Keleminec i ekipa sutra idu u Srb srušiti spomenik ustanku naroda Hrvatske

Dražen Keleminec i članovi Autohtone – Hrvatske stranke prava sutra u 11 sati okupljaju se ispred Prekršajnog suda u Gračacu, nakon čega kreću u Srb. Otići će u policijsku postaju Donji Srb sa zahtjevom i pokretanjem rušenja spomenika ustanku naroda Hrvatske, kako oni kažu, “četničkog spomenika”.

Neće biti nikakvih problema, jer spomenik nema dozvolu, objašnjava nam prvi čovjek A HSP-a.

Sjetimo, predsjedniku Autohtone – Hrvatske stranke prava zabranjen je dolazak u Donji Srb na vremenski rok od 6 mjeseci. Na to je Keleminec podigao Ustavnu tužbu radi zaštite ustavnih prava i tužio Nevenku Šimunović, sutkinju Prekršajnog suda u Gračacu i Tomislava Ivandića, načelnika policijske postaje Donji Srb.

Članak 32. Ustava kaže da svatko tko se zakonito nalazi na teritoriju Republike Hrvatske ima pravo slobodno se kretati i birati boravište. Zato odlazim u Srb, ispred četničkog spomenika pokrećemo zakonsko rušenje tog istog spomenika. Zbog političkog progona spreman sam na uhićenje, a tim činom želim spriječiti uvođenje totalitarnog sistema koji se provodi u Hrvatskoj od strane političke policije, kaže Keleminec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...