Koncertom braće Alena i Nenada Sinakuza završio osmi Monoplay

Sinoć u ponoć koncertom eksperimentalne glazbe planetarno poznate braće Alena i Nenada Sinkauza, završio je osmi po redu festival suvremenog plesa Monoplay. Najposjećeniji do sada, pokazao je ogroman interes zadarske publike za suvremenu plesnu umjetnost. Edukacija i animacija plesne publike, cilj je koji Zadarski plesni ansambl i u.o. 21:21, organizatori festivala, već godinama sustavno promiču u Zadru, gradu bogate plesne tradicije.
Na pozornici velike dvorane KLZ su se predstavile mlade amaterske plesne snage: Nataša Kustura, Ena Vukičević i Tea Petrić, a nakon njih solo pod nazivom Ruta izvela je Filipa Bavčević, plesačica koja plijeni svojom izvedbenom mekoćom i skladom. Na poljani Branka Stojakovića izveden je ironičan performans Sponzorova lista u kojoj je sudjelovao kao solista Marin Lemić uz pomoć naratorica Mie Zare i Sanje Petrovski. Posljednja predstava festivala bio je cjelovečernji plesni solo Josipe Štulić “This is not a love song”. Scenski šarm i otvorenost koji posjeduje ova zadarska plesačica, plijeni pozornost publike i kritike. Nakon predstave održan je kritički parkour s zadarskim plesnim umjetnicima.
Uigrana i profesionalna ekipa selektora, producenata, tehničara, volontera i organizatora već pravi planove za narednu godinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...