Krav Maga Zadar počeo je s treninzima i upisom novih članova

Krav Maga Zadar počeo je sa svojim redovitim treninzima i upisom novih članova. Treninzi se u rujnu održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 20,00 do 21,15 sati u dvorani KM Zadar (Domovinskog rata 7) i svi zainteresirani mogu se javiti putem maila zadar@krav-maga.hr ili izravno doći u dvoranu na probni trening. Sve dodatne informacije možete pronaći na mrežnoj stranici Krav Maga Zadar www.kravmaga-zadar.com.

Krav Maga obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način učenja. To je praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada.

Krav Maga je nastala u Izraelu, pod pritiskom realnih životnih zahtjeva i uvjeta. Metodu je razvio Imi Lichtenfeld, a nastavio razvijati i modificirati Eyal Yanilov. Krav Magu upotrebljavaju vojne snage, policijski odredi i tajne službe (CIA i FBI) iz cijeloga svijeta. Od 2010. godine, zbog širenja sustava, a da bi se istovremeno održala kvaliteta treninga, Eyal Yanilov osniva organizaciju – Krav Maga Global. KMG je danas prepoznata kao najprofesionalnija i međunarodno aktivna Krav Maga organizacija u svijetu.

Krav Maga je horizontalan sustav, s jedinstvenim i logičnim pristupom. Laka je za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno i instiktivno, te se praktično može upotrijebiti u stresnim uvjetima. Neke od važnijih komponenata Krav Mage jesu jedinstvena pedagogija, metodologija i način obuke.

Krav Maga obrađuje sljedeće teme:

-Predostrožnost, prevencija, izbjegavanje i odstupanje

-Bacanja i padove u svim mogućim uvjetima, pravcima i uglovima

-Napade i kontranapade, izvedene na sve moguće ciljeve, distance, domete, uglove i pravce, te izvedene iz svih mogućih položaja

-Uporabu svih mogućih uobičajenih predmeta i objekata u obrambene svrhe

-Obrane od nenaoružanih napada: udaraca rukama, nogama i ostalim dijelovima tijela

-Oslobađanja od svih vrsta zahvata i držanja

-Obrane od svih mogućih prijetnji i napada nožem, oštrim predmetima, palicama, tupim predmetima i obranu od svih vrsta vatrenog oružja

-Obrane od jednog ili više napadača, u svim pozicijama i tjelesnim položajima, uključujući zatvoren ili otvoren prostor

-Obrane na svim vrstama zemljišta, u vodi, kada su nam pokreti ograničeni, u stojećem i sjedećem položaju, u pokretu, ležeći na leđima, boku ili potrbuške

-Fizička i mentalna kontrola i razoružavanje

Kome su namijenjeni Krav Maga treninzi?

Krav Maga učinkovit je sustav samoobrane koji je namijenjen svakomu, nevezano uz dob ili spol, a zasnovan je na prirodnome ljudskom pokretu. Savršeno se uklapa u užurbani stil svakodnevice jer polaznika u kratkome roku može dovesti do određenog cilja. Treninzi Krav Maga su za sve koji žele biti (više) u formi, ojačati svoje samopouzdanje i naučiti tehnike samoobrane. Predviđeni su za osobe koji imaju slične ideje i ciljeve: naučiti obraniti sebe i/ili svoje bližnje i usput se zabaviti.

Instruktori Krav Maga u profesionalnoj i sigurnoj atmosferi uče svoje polaznike tehnikama i taktikama samoobrane. Glavni je cilj da treninzi Krav Maga pomognu svojim polaznicima da postignu željene ciljeve, bilo da je to snaći se u stresnim i problematičnim situacijama, smršavjeti ili ojačati. Metodika poučavanja i raznovrsni treninzi omogućuju svim polaznicima da dođu i ostvare benefite za sebe, nevezano uz dob, spol, kondicijsku spremu i prethodno znanje o borilačkim vještinama.

Krav Maga Zadar ima i grupu za djecu od 7 do 13 godina, a treninzi počinju 4. listopada 2016.

Sve detaljnije informacije možete dobiti na brojeve 098429863 (Samir) , 0995300478 (Saša), 0992170936 (Vlatka).


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...