Cestitka_Uskrs

Majstori europske košarke ovog tjedna na zadarskom Višnjiku

Europski košarkaški majstori, koji nižu uspjehe diljem Europe, ovog će tjedna zaigrati na trećem izdanju Zadar Dogus Basketball Tournamenta, koji se održava od 22. do 25. rujna u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku. Dobro znana košarkaška imena ljubiteljima ovog sporta pružit će nesvakidašnje sportsko iskustvo te Zadar na uzbudljiva četri dana učiniti domom osvajača prestižnih priznanja europske košarke.

Na Zadar Dogus Basketball Tournamentu svoj će talent pokazati najpoznatiji igrač Darussafake Dogus Marcus Slaughter koji u svojoj karijeri ima brojna priznanja poput naslova prvaka Europe koje je osvojio s momčadi Real Madrida. Tu je i majstor zakucavanja iz ruskog Lokomotiv Kubana Kenny Gabriel od čije ruke strepe i najiskusniji igrači. Gabriel je jedan od najtalentiranijih zakucavača na ovim prostorima te pobjednik u zakucavanju na All Star utakmicama u Grčkoj 2014. godine te Turskoj 2015. Košarkaškoj eliti u Zadru priključuje se i jedan od nositelja igre u košarkaškoj reprezentaciji Srbije, doprvaku na nedavno održanim Olimpijskim igrama Rio 2016., te igrač turskog Fenerbahcea Bogdan Bogdanović. Od jakih europskih košarkaških snaga tu su još David Stockton, talentirani sin NBA zvijezde Johna Stocktona koji će na turniru zaigrati u sastavu KK Cedevite, Marcus Williams u sastavu Budućnost Voli te pojačanje KK Zadra i osvajač deset klupskih trofeja u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini Jakov Vladović.

Najjači europski pripremni košarkaški turnir održava se pod pokroviteljstovm Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a uz sportska uzbuđenja u Višnjiku, turnir prate i popratna događanja. Zadarski mališani i mlade košarkaške nade u subotu, 24. rujna od 10 sati u sklopu Kids’ Daya na zadarskom Forumu družit će se s ponajboljim europskim košarkašima. Zajedničko fotografiranje, autogrami, nova znanja i poklon iznenađenja partnera turnira sasvim sigurno ovaj će dan učiniti posebnim za zadarske mališane, možda i buduće prvake te olimpijce.

Od popratnih sadržaja tu je i finale HKS – HEP 3×3 Basketball Tour koje će se održati također u subotu u jutarnjim satima na zadarskom Forumu. Na turniru će nastupiti pobjednici turnira održanih tijekom ljeta u 12 hrvatskih gradova i pokazati Zadranima te brojnim turistima svoja umijeća u svijetu 3×3 košarke.

Ulaznice za turnir mogu se kupiti od utorka 20. rujna na blagajni Sportskog centra Višnjik.

www.s-event.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...