Modrić otkrio: “Mnogo sam osvojio, ali zbog jedne stvari se osjećam neispunjeno”

Novi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić dao je intervju za Hrvatsku nogometnu televiziju u kojem je govorio o karijeri u dresu izabrane vrste i Real Madrida.
Za početak se Modrić osvrnuo na vrpcu koju će stavljati oko ruke kad god povede suigrače na travnjak u oglede hrvatske reprezentacije.

“To je za mene iznimna čast i jako sam sretan pogotovo kad se u obzir uzme koji su igrači prije mene nosili tu traku. To je ujedno i velika odgovornost i ja ću se maksimalno truditi da opravdam izbornikovo povjerenje i da dostojno predvodim Hrvatsku kao njen kapetan”, kazao je Modrić potom upitan i je li ovo njegova najuspješnija sezona.

Trofeji nisu jedino mjerilo

“Sigurno jedna od najuspješnijih, ali teško je reći je li ona baš najuspješnija. Bilo je nekih koje nisu okrunjene trofejima koji ipak nisu jedini pokazatelji uspješnosti.”

Otkrio je potom Modrić što bi, nakon niza osvojenih trofeja i priznanja, još volio osvojiti u karijeri.

“To nije teško za reći. Osjećam se neispunjeno što još nisam ostvario veliki uspjeh s reprezentacijom. Godine 2008. i 2016. igrali smo jako dobar nogomet, prošli grupu i imao sam osjećaj da možemo daleko. Nažalost, nije se ostvarilo i zato me sve to toliko i muči. Nadam se da će mi se u budućnosti ta želja ostvariti. Na klupskom planu mi nedostaje prvenstvo i ono je glavni cilj za ovu sezonu.”

Moramo očuvati dobru atmosferu

Pričao je Modrić i o prošlom Euru, natjecanjima koja dolaze, kvalifikacijskom ciklusu kroz koji će reprezentacija pokušati doći do Svjetskog prvenstva u Rusiji, formi izabrane vrste i došao do praznog Maksimira.

“Vidjelo se u Francuskoj koliko nam znači podrška navijača. U teškim trenucima tada dajete više od maksimuma. Prazne tribine su nam hendikep, ali smo nažalost odigrali već nekoliko takvih utakmica. Bit će teško, ali nam to ne smije biti alibi. Nadam se da će u budućnosti tribine uvijek biti pune”, kazao je i okrenuo se atmosferi u reprezentaciji:

“Ona je odlična, a ja ću se prvi truditi da takva i ostane. Nakon turbulentnih razdoblja, atmosfera je ponovno dobra i moramo je čuvati kako bismo i pokazali dobre igre na terenu. Nema razloga da tako i ne bude.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...