Muzej stakla u Zadru domaćin 3. dodjeli nagrade ŽIVA za najbolji slavenski muzej

Muzej antičkog stakla u Zadru ove godine ima posebnu čast biti domaćin 3. dodjeli nagrade ŽIVA za najbolji slavenski muzej. Uz glavnu nagradu dodijeliti će se 5 dodatnih nagrada za koje se u vrlo jakoj konkurenciji natječu muzeji iz 12 zemalja članica Foruma slavenskih kultura (Bjelorusija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Makedonija, Poljska, Rusija, Slovenija, Slovačka i Srbija). Među kandidatima za osvajanje nagrade su i četiri hrvatska muzeja; Muzej vučedolske kulture, Muzej sinjske Alke, Muzej betinske drvene brodogradnje i Muzej krapinskih neandertalaca.

Svečano otvaranje održati će se u četvrtak 15. rujna 2016. godine u 9,30 sati u prostorima Muzeja antičkog stakla u Zadru. Sudionicima i uvaženim gostima obratit će se gospodin dr. sc. Ivo Fadić – ravnatelj Muzeja antičkog stakla u Zadru, gospodin Božidar Kalmeta – Gradonačelnik Grada Zadra te gospođa Andreja Rihter – direktorica Foruma slavenskih kultura. Svečana ceremonija dodjela nagrada održati će se u petak 16. rujna 2016. godine s početkom u 20,30 sati u prostorima Muzeja antičkog stakla u Zadru.

Ovogodišnjoj dodjeli će nazočiti ministar kulture Crne Gore gospodin Pavle Goranović, zatim predsjednik Europske muzejske akademije gospodin Massimo Negri, predsjednica Foruma slavenskih kultura gospođa Andreja Rihter, pomoćnik ministra kulture Republike Hrvatske gospodin Davor Trupković, župan Zadarske županije gospodin Stipe Zrilić, gradonačelnik grada Zadra gospodin Božidar Kalmeta te ostali visoki uzvanici iz zemlje i inozemstva.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...