Na sjednici Gradskog vijeća Biograda burno, SDP otišao s listom prigovora

Na sjednici biogradskog Gradskog vijeća, nakon kraće rasprave većinom glasova prihvaćen je zaključak o usvajanju izvješća o radu gradonačelnika grada Biograda za razdoblje od 1. siječnja 2016. – do 30. lipnja 2016. godine, tvrdi službeno priopćenje gradske uprave.

Uz redovite aktivnosti svih službi u Gradskoj upravi u izvješću je naveden i financiranje aktivnosti na planu kulture, sporta kao i gradskih udruga. Vijećnici ove sjednice prihvatli su i odluku o prestanku mandata vijećnika Ivana Sambunjaka zbog promjene prebivališta.

Slijedom toga prihvaćena je i odluka o razriješenju istoga u nekoliko odbora čiji je bio član. Na istoj sjednici prihvaćeno je i nekoliko odluka o prodaji građevinskih zemljišta u cilju izgradnje infrastrukture na pojedinim dijelovima grada. Istom prigodom prihvaćena je i odluka o ustupanju zemljišta Predragu Galešiću iz Donjih Raštana u svrhu stambenog zbrinjavanja HRVI iz Domovinskog rata. Na istoj sjednici usvojena je i Odluka o prenošenju u vlasništvo bez naknade Domu Sv. Ante Biograd na Moru u vlasništvu grada, a za potrebe pružanja usluga u području skrbi za starije i nemoćne osobe. Pored navedenog usvojen je i Zaključak o prihvaćanju darovanja nekretnina u Vlasništvu RH u svrhu izgradnje dijela prometnica unutar UPU-a za središnji dio južno od Jadranske ceste (istok) u naselju Biograd na Moru.

Istom prilikom vijećnici su dali suglasnost  na Odluku o prestanku rada Društva Razvojne agencije Zadarske županije-Zadra d.o.o. Istom prilikom usvojen je i zaključak o davanju prethodne suglasnosti na Priijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića „Biograd“, a vijećnici su jednoglasno usvojili i prijedlog Odluke o osnivanju Odbora za pripremu i održavanje Međunarodnog skupa o glagoljici, te imenovanju predsjednika i članova. Prijedlog plana operativne primjene Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjere zaštite od požara od interesa za RH u 2016. godini na području Grada, također je prošao na ovoj sjednici GV grada Biograda, zaključuju iz Grada Biograda.

Biogradski SDP izlistao svoje prigovore

Drugu stranu priče donosi biogradski SDP koji nam je poslao listu svojih prigovora koji se odnose na tijek i sadržaj sjednice Gradskoga vijeća. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

14.9.2016. je održana 32.sjednica GV Grada Biograda na Moru na čijem početku su sa dnevnog reda odmah skinute tri točke dnevnog reda, i to:

1. prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna za prvo polugodište 2016.godine
2. prijedlog izmjena i dopuna proračuna Grada Biograda za 2016.godinu rebalans ( u kojem se uz ostalo povečava reprezentcija sa 300.000,00 na 600.000,00 kuna)
3. prijedlog odluke o raspoređivanju sredstava iz proračuna za redovno financiranje političkih stranaka uz obrazloženje nepripremljenosti materijala i netočnih podataka.

Pitanja vijećnika (SDP) su bila vezano za sufinanciranje katastarske izmjere koja je prema mišljenju suda protuzakonita jer se nije smjelo naplačivati svakom suvlasniku parcele po 700,00 kuna nego razmjerno suvlasničkom djelu.

Na pitanje zašto udruga Volonter zapošljava voditelja projekta PPS destinacije nismo dobili odgovor.

Ono što je na ovoj kao i svakoj drugoj sjednici prevladavalo je donošenje odluka o prodaji gradskih terena. Jednu takvu odluku od prodaji gradskog terena nasuprot srednje škole Biograd su bez problema podržali vijećnici HDZ-a (Lukačić.Stamičar,Bogdanić, Tomić, Kulaš, Mršić,Ražov Radas i ostali. Upitna je cijena po kojoj je prodano, a to je 1.060,00 kuna iako je procjenjena tržišna cijena bila 1.500,00 kuna.

Obrazloženje Gradonačelnika je da se nitko nije javio na prvi natječaj iako čisto sumnjamo da se ta lokacija teško prodavala,pa nam ostaje sumnja u pogodovanje a imajući u vidu da otkup terena za prometnice na Grandi ili Torovima grad vrši po 1.500,00 kuna po kvadratu po procjeni istog procjenitelja.

Da li je pogodovanje ili ne tvrtki C.P.I.EXPERTUS d.o.o. Donje Svetice procjenite sami, a radi se o površini od 4.946 m2.

Uz ostalo odlukom svih vjećnika HDZ-a donesene su i sve ostale odluke o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada, kao i odluka o prijenosu u vlasništvo bez naknade Domu Sv, Ante i to nekretnine u k.o.Biograd od 12.839 m2 iznad Kožine,šuma, a u svrhu izgradnje mirovinskog doma, čiji je vd direktora Ivan Čupić.

Slavica Jeličić,predsjednica GO SDP Biograd

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...