Na Viru otvoreno Međužupanijsko prvenstvo u sportskom ribolovu za seniorke

Pregledom ribolovnih zona, verifikacijom sektora, izvlačenjem rasporeda u sektorima, službenim otvorenjem te svečanom večerom u „Konobi kod Spavalice“ sinoć je počelo trodnevno Međužupanijsko prvenstvo u sportskom ribolovu za seniorke štapom s obale, koje će se do nedjelje 11. rujna održavati na otoku Viru.

„Svima vam želim dobrodošlicu i uspješno natjecanje. Mi ćemo kao domaćini dati sve od sebe da se na Viru osjećate dobro, a posebno se zahvaljujem podršci koju smo dobili od Općine Vir i općinskog poduzeća Vir turizam“, kazao je tajnik Športskog ribolovnog društva „Vir“ Igor Marić, na ovom prvenstvu u svojstvu voditelja natjecanja. U ime poduzeća „Vir turizam“ te načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića, 48 udičarki iz svih hrvatskih županija te najviše predstavnike udičarskih saveza, klubova i društava pozdravio je i Željan Kalac, direktor „Vir turizma“:

„Puno sreće i sportskog uspjeha želim svih natjecateljicama, ali bih istaknuo kako ponekad rezultat nije uvijek na prvom mjestu. Zato bih volio da se na Viru osjećate lijepo, da se zabavite i družite te da naš otok ponesete u srcu“, kazao je Kalac.

Došlo je i do kozmetičkih promjena u organizaciji natjecanja, pa će umjesto službeno odsutnog Ante Šute iz Benkovca Međužupanijsko prvenstvo suditi Pavle Kostić iz Zadra. Također, uvala Vrulja prema Staroj lanterni odabrana je za sutrašnju ribolovnu zonu umjesto uvale Pedinka prema Srpljici, dok će rezervna zona u Velikoj Slatini biti ribolovna zona drugog natjecateljskog dana. Međužupanijsko prvenstvo službeno je otvorio opunomoćenik Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru Mirko Rudić iz Biograda, a nakon večere Marić i Fumić podijelili su svim sudionicama i sudionicima prvenstva suvenire i poklon pakete „Volim Vir“.

Jake virske snage

Kao i uvijek do sada poseban šarm ribolovnim natjecanjima na Viru dali su domaćini iz ŠRD „Vir“. Predsjednica Društva Elizabeta Fumić bila je opuštena u ulozi domaćice natjecanja, njezina mlađa kćerka Stella Fumić uz pomoć Marinka Liverića besprijekorno je pripremila i aranžirala večeru za sve sudionike Međužupanijskog prvenstva, dok je starija Jennifer vješto vodila event. Slaven Litera bio je na usluzi svima, nezaobilazni su bili Dario Floreani i Zlatko Janči, a na samom natjecanju najviše se očekuje od najmlađih virskih udičara: Monike Janči, Tamare Čavrag, Vita Liverića, Roka Begonje i Filipa Čepića koji će pomagati u sektoru.

Nismo ribolovci, ali ribu cijenimo na tanjuru!

Nisu samo najbolje hrvatske udičarke sinoć plijenile pažnju na svečanosti Međužupanijskog prvenstva; zatekli smo i dugogodišnje prijatelje otoka Vira iz Izole u Sloveniji. Magda i Juri Juričević sa sinom Markom ljetuju na otoku već 42 godine, odnosno od kada je sagrađen Virski most. Nisu na Viru baš svake godine, ali adresa je uvijek ista: kod Spavalice.

„Na Viru nam je lijepo, a najljepše zbog odmora, druženja i naših prijatelja. Pokojni Antonio Tonči Liverić bio nam je veliki prijatelj, baš kao i njegova obitelj“, govore nam Juričevići s kojima su na odmor došli i prijatelji Marija i Lino Grbec. Na Viru su tek drugi put, ali dovoljno da se uhvati pravi ritam …

„Ujutro na kupanje, odmor na plaži pa dvije-tri litre vina da sve bude kako treba“, kažu nam u šali. Hoće li pratiti ribolovno natjecanje? – pitali smo ih.

„Nismo ribolovci, ali ribu zato cijenimo na tanjuru“, dodali su.

vir2

vir-3

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...