Obilježavanje 480. obljetnice izdanja prvog hrvatskog romana “Planine” Petra Zoranića

Županijski odbor Akademske zajednice “dr. Ante Starčević” HDZ-a Zadarske županije na prigodan će način obilježiti 480. obljetnicu izdanja prvog hrvatskog romana, Planine Petra Zoranića. Prigodni program će se održati sutra, 20. rujna 2016. s početkom u 13:30 sati na trgu Pet bunara.

Predviđeni program je umjetničko-izvedbenog karaktera a obilježit će izvedba afirmiranih zadarskih glumaca te podjela jabuka, po uzoru na segment iz Planina.

Budući da je ovo obljetnica jednog od najvažnijih djela u hrvatskoj pisanoj i kulturnoj baštini, pisanog od ruke zadarskog plemića Petra Zoranića, koji se u još u 16. stoljeću javio kao uzoran hrvatski domoljub, pišući o pustošenju hrvatske domovine i zapostavljanju hrvatskoga jezika, Akademska zajednica odlučila je na prigodan način osvijestiti tako važan datum. Pozivamo Vas da zajedno odamo počast Zoraniću, plemiću, intelektualcu i domoljubu koji se odupirao neprijateljima, ponosno opjevao u stihovima i ispričao u prozi o čovjekovoj vjeri, ljubavi i ljepoti svoje domovine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...