Predavanja “Zadivljujuća arheološka otkrića u drevnim zemljama” prof.mr.sc. Drage Obradovića

U Znanstvenoj knjižnici Zadar od 22.09. (četvrtak) do 24.09.(subota) s početkom u 19 sati održat će se multimedijska predavanja pod nazivom “Zadivljujuća arheološka otkrića u drevnim zemljama”. U prvom predavanju slušatelji će se moći upoznati sa slavnom prošlosti egiptaskog kraljevstva i moći vidjeti kako su drevni Egipćani gradili ogromne piramide i kako je u jednoj od njih pronađeno  basnoslovno blago faraona Tutankamona.

U drugom predavanju predavač govori o drevnom jordanskom gradu Petri koji je isklesan u tvrdom crvenom kamenu i o povijesti stanovnika tog izgubljenog grada.

U trećem predavanju posjetioci će saznati sve o najsenzacionalnijem arheološkom otkriću u Kumranu (Izrael) gdje su pronađeni poznati rukopisi s Mrtvog mora. Arheologija je otkrila sadržaj ovih drevnih svitaka koji imaju veliku važnost i za naše vrijeme.

Predavanje će održati prof.mr.sc. Drago Obradović naš jedini stručnjak za arheologiju Bliskog istoka. Studirao je u Engleskoj, a postdiplomske studije završio je u SAD-u na Andrews University gdje je najprije magistrirao Arheologiju Bliskog istoka i Povijest civilizacija a godinu dana kasnije i Sveto pismo Starog zavjeta što ga čini jedinim stručnjakom te vrste na prostoru jugoistočne Europe. Organizator ovih zanimljivih predavanja je Udruga “Bolji život”. Ulaz je slobodan.

zadivljujuca-arheoloska-otkrica

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...