Predstavljen 100 milijuna eura vrijedan projekt Maraska; Hotel i stanovi samo za bezobrazno bogate!

U Zadru je danas s početkom u 11 sati u palači Luxardo, zgradi starog pogona tvornice Maraska predstavljen projekt Maraska investitora Doguš grupe. Bit će to po svojemu dovršetku projekt kakav Zadar do sada nije vidio, a sačinjavat će ga ekskluzivni Hyatt hotel, stambeni te komercijalni dio.

Hotel Hyatt Regency Zadar Maraska pun je naziv budućeg hotela za koji je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku i Crnu Goru, izjavio kako će ga sačinjavati 130 soba te da će biti “hotel kakav Zadar zaslužuje”.

Rezidencijalni dio imat će 115 stambenih jedinica na prodaju, a komercijalni će predstaviti novi koncept opuštanja i zabave za građane i goste, kazao je Baykan.

Ipak, valja napomenuti kako se radi o građanima i gostima dubljega džepa jer, kako je objasnila predstavnica PR kompanije Hauska & Partner, iako je cijena kvadrata još u dogovoru, ciljani kupci stanova su prije svega ljudi van Hrvatske, dijaspora i gosti koji su se zaljubili u Hrvatsku na ljetovanju.

Još dok smo stvarali ideju projekta, pokrenuli smo postupak nabavke dozvola. S izgradnjom krećemo do kraja godine, a rezidencijalni i komercijalni dio počet ćemo graditi iduće godine. Imamo u to puno povjerenje zbog dobre suradnje s lokalnom i nacionalnom razinom. 2018. godine svi bi radovi trebali biti gotovi, a onda ćemo odlučiti kada projekte puštamo u rad, kazao je još Burak Baykan napomenuvši kako projekt košta 100 milijuna eura, a donijet će u Zadar 200 novih radnih mjesta, ne računajući sekundarnu zaposlenost. Ukupno će, dovršetkom ovoga projekta, ulaganja Doguša u Hrvatsku dostići cifru od 350 milijuna eura.

Jacques Morand, regionalni potpredsjednik Hyatt International Hotels and Resorts najavio je kako ovo nije zadnji njihov projekt u Hrvatskoj spomenuvši moguću izgradnju hotela u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Hotel Hyatt Regency Zadar Maraska savršen je primjer Hyatt brenda – nudi najbolje na najboljoj lokaciji u gradu. Spoj staroga i novoga, najbolja arhitektura. Bit će to ekonomski boost za državu i grad, kazao je Morand.

Kliman: Dovoljno smo mali da ne smijemo biti prosječni

Dragi prijatelju Ferik (Sahenk, vlasnik Doguša), kada toliko ulažete u neku državu, niste više samo investitor, već i prijatelj, započeo je svoje obraćanje okupljenima u dupkom punom prostoru Maraske ministar turizma Anton Kliman koji nije propustio napomenuti da je na njega ovaj projekt ostavio “WOW” efekt.

Ministar je objasnio da je ovaj novi hotel u Zadru upravo smjer kojim hrvatski turizam mora ići, smjer izvrsnosti, bolje isplativosti, posjećenosti i privlačenja high-end mušterija.

Dovoljno smo mali da ne smijemo biti prosječni, naglasio je ministar ne propustivši priliku da se pohvali kako je zaključno s današnjim danom Hrvatsku posjetilo 83 milijuna turista, odnosno čak tri milijuna više nego u cijeloj 2015. godini.

Doguš grupa nije došla ovdje jer smo lijepi i pametni, nego jer vidi potencijal i to je dobar signal. Najbolja smo prilika u Europi i svijetu, samo stvari treba bolje posložiti da privučemo druge investitore, zaključio je Kliman spomenuvši i to da je do danas Hrvatska utržila 8 milijardi eura od turizma.

Baykan: Vjerujemo u lokalnu kvalitetu

Na pitanje novinara o tome tko će biti izvođač predstojećih radova, predstavnik Doguša Burak Baykan jedva je dočekao odgovor.

Mnoge lokalne kompanije imaju iskustvo s nama. Uvijek smo koristili hrvatske tvrtke kad god smo izračunali da ćemo s njima postići razinu kvalitete koju želimo. Tako će biti i s ovim projektom – prvo ćemo kontaktirati tvrtke iz Zadra, pa Hrvatske pa iz regije. Jednostavno tako poslujemo!, zaključio je Baykan.

Sve same face

Ne zna se tko se od poznatih Zadrana na predstavljanju zajedničkog projekta Hyatta i Doguša nije pojavio. Svatko tko je netko u ovome gradu morao je biti tamo, a mi svakako moramo izdvojiti naše zlatne olimpijce Fantelu i Marenića, gradonačelnika Božidara Kalmetu, novoizabrane saborske zastupnike Božidara Longina i Grozdanu Perić, Zvonka Šupu, Dražena Grgurovića, Rudolfa Dvorskog…

Više ćete vidjeti i sami u našoj fotogaleriji koju možete očekivati uskoro, a za sada, pogledajte kako će cijeli projekt izgledati u slikama koje nam je ustupila Doguš grupa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...