Predstavnici Narodne koalicije posjetili Galovac, Smilčić, Pridragu i Gračac

Kandidati za Hrvatski sabor s liste Narodne koalicije Ranko Ostojić, Sabina Glasovac, Duško Vidov, Nikola Maras, Milan Stojanov i Irena Dragić posjetili su jučer mjesta u Zadarskoj županiji Galovac, Smilčić, Pridragu i Gračac.

U razgovoru s mještanima razgovarali su o problemima koji su prisutni na ovom području i podsjetili ih na ulaganja koja su ostvarena za vrijeme Vlade Zorana Milanovića.

Upravo na području općine Novigrad ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture uložilo je 3,2 milijuna kuna u uređenje morske obilaznice prema Pridrazi.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode uložilo je 1,6 milijuna kuna u uređenje šetnice u Pridrazi, dok je HEP za obnovu elektroenergetskog sustava u općini Novigrad uložio oko 5 milijuna kuna.

Završena je vodovodizacija Novigrada, a samo prošle godine su Hrvatske vode u vodovodizaciju ovog kraja uložile 4,8 milijuna kuna.

Sve su to pokazatelji kako se u ovo područje ravnomjerno ulagalo i kako zadarsko zaleđe za vrijeme SDP-ove koalicijske Vlade nije bilo zaboravljeno.

Ipak, problema još ima i toga su svjesni svi.

Tako i dan danas mjesta Novigrad, Paljuv i Pridraga nemaju ljekarnu, pa mještani silom prilika moraju u Posedarje. Problem je to koji tišti sve mještane ovoga kraja u vrijeme kad im je blizina ljekarne najpotrebnija.

–  Mještani su nam ukazali i na probleme vezane uz prometnu infrastrukturu. Kod svakog zatvaranja dijela autoceste zbog bure, mještanima ovog kraja je svakodnevno funkcioniranje i odlazak na posao izuzetno otežano zbog katastrofalnog stanja na cesti Smilčić-Pridraga koja se koristi kao alternativni pravac. Da stvar bude gora, Hrvatske ceste su isprojektirale projekt s kružnim tokom, izvođač je osiguran, sredstva također, a onda se jednostavno stalo. Sada isti oni koji su taj projekt trebali završiti, ponovno dolaze i mještanima obećavaju brda i doline, iako je lokalna vlast odavno sve trebala zgotoviti. – poručila je Sabina Glasovac

Da ljudi s ovog područja imaju problem s opstruiranjem projekata od strane lokalne vlasti, pokazuje i problem dječjeg vrtića u Pridrazi, koji se stalno obećava, a projekt nikako da ugleda svjetlo dana.

U razgovoru s mještanima Galovca, Smilčića, Pridrage i Gračaca kandidati su obećali kako će biti njihov glas ukoliko budu izabrani u Hrvatski sabor i kako će se potruditi da nova Vlada s premijerom Zoranom Milanovićem na čelu nastavi s investicijama na ovom području i rješavanjem njihovih svakodnevnih problema, koji i dalje postoje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...