Pučko otvoreno učilište provodi program stručnog osposobljavanja “Pomoćnik/ica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama”

U tijeku je provedba pilot programa stručnog osposobljavanja ‘Pomoćnik/ica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama’ u okviru projekta POUZD 2.0. U program je uključeno 48 polaznika. Projekt je sufinanciran od Europskog socijalnog fonda iz programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Zadar, projektni partneri su Grad Zadar i Pučko otvoreno učilište Zagreb. Prije početka nastave učionica Pučkog otvorenog učilišta Zadar je opremljena suvremenom informacijsko-komunikacijskom tehnologijom te školskim namještajem kako bi polaznici nastavu pratili u ugodnom okruženju i s naprednom tehnologijom. Članovi projektnog tima te stručni suradnici zajedno su s voditeljicom projekta Jelenom Župan u sklopu studijskog putovanja posjetili Caritas College i College of Progressive Education u Dublinu te ostvarili suradnju s
učilištima koje provode programe obrazovanja za pomoćnike u nastavi. Kroz praktično iskustvo upoznali su se s njihovim metodama rada i sustavom osiguranja kvalitete. Irska ima razvijen sustav obrazovanja pomoćnika u nastavi. U 1990-ima Irska je imala 100 pomoćnika u nastavi, a 1.490 u 2000., dok ih danas broji oko 11.500. Cilj projekta POUZD 2.0 je unaprjeđenje obrazovne ponude Pučkog otvorenog učilišta Zadar sukladno potrebama tržišta rada te podići razinu kvalitete materijalnih i kadrovskih uvjeta POUZD za provođenje programa obrazovanja odraslih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...