Rados najavio: “TIC će biti dovršen u travnju iduće godine”

Tijekom predstavljanja rezultata još uvijek tekuće turističke sezone, direktor  gradske TZ Ante Rados osvrnuo se na dovršenje  projekta rekonstrukcije palače Cedulin u najsuvremeniji Turistički informativni centar.

Prema svim najavama TIC će biti dovršen do travnja iduće godine. Tamo su već betonski radovi u tijeku i sve teče prema planu. Vjerujem da će ovaj objekt pri dovršenju biti na ponos ne samo nama kao Turističkoj zajednici, nego i čitavom gradu. Nalazi se na idealnoj poziciji ulaska u grad, i mislim  da će to znatno promijeniti vizuru tog dijela grada te donijeti puno. Bit će to hot spot za sve posjetitelje našeg grada koji će na jednom mjestu moći dobiti sve informacije, uz mnoštvo modernih sadržaja i tehničkih dostignuća koja ćemo implementirati i time biti ispred mnogih koi imaju informativne centre. Ovo će ipak biti  malo drugačija i pozitivnija priča, rekao je Rados.

Povećanje troškova pri rekonstrukciji narasli su za 13 %, a osiguravanje dodatnih sredstava na sebe su dijelom preuzele gradska i županijska Turistička zajednica. Rados je povećanje troškova opravdao osjetljivim konzervatorskim radovima na tom području.

Novi TIC arhitektonski su osmislili je Igor Pedišić i Iva Letilović, a u njemu bi se trebali smjestiti Turistička zajednica grada i županije te spomenuti Turističko informativni centar (TIC). Također su isplanirani radovi na posebnoj prezentacijskoj dvorani, a sve to na prostoru od ukupno 1300 kvadratnih metara, odnosno 550 u zatvorenome te 750 na otvorenome prostoru.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...