Raspisana koncesija za televizijskog nakladnika u Zadru; Dobivamo li napokon kvalitetnu TV?

Agencija za elektroničke medije objavila je natječaj za novog televizijskog koncesionara na zadarskom području. Frekvencija obuhvaća Zadarsku, Šibensko-kninsku i dio Ličko-senjske županije (Digitalna regija D7); MUX D; UHF kanal K-31.

Prilika je ovo da zadarsko područje dobije kvalitetan televizijski program koji će donositi priče s našeg područja, problematizirati pitanja od interesa za lokalnu zajednicu i promovirati uspješne projekte, ljude i evente na razini županije.

Ranih devedesetih, pod imenom TV Magic, krenula je s emitiranjem prva lokalna televizija. Osim regionalnih vijesti i povremenih emisija, servisirala je glazbene spotove te igrane i dokumentarne filmove.

Zbog financijskih poteškoća izgubila je koncesiju i biva ugašena. Projekt je samo nakratko revitaliziran kroz ZTV.

Ista vlasnička struktura 2000. godine pokreće Gradsku televiziju. Pokrivaju područje od 150 tisuća stanovnika. Program se sastoji od informativnih vijesti lokalnog karaktera, emisija snimanih na zadarskom području te zabavnog sadržaja.

Nažalost, četiri godine kasnije, u ljeto 2014. trajno gube koncesiju.

Na sceni se tada pojavljuje Reno Sinovčić s ambicioznim planom gradnje medijskoga carstva. Ono je podrazumijevalo i televiziju – VOX TV.

S emitiranjem službeno počinje u proljeće 2007. godine. Zapošljavala je 70-ak ljudi i producirala do 4 sata vlastitog programa dnevno. Donosila je sportske, emisije s političkom tematikom, one zabavnog sadržaja, program za djecu…

Iako financijski problemi medijske kuće počinju ranije, uhićenjem njezina vlasnika od strane USKOK-a u prosincu 2014. početak je kraja ove priče.

Brzo je blokiran računa Sinovčićevog Voxa, za nastavak vlastite produkcije nema više novaca…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...