SDP će u danima pred izbore udarati po Dariju Nakiću

Deset dana pred prijevremene parlamentarne izbore SDP-ovci su razradili novu strategiju za finiš kampanje, odnosno što govoriti i kako se ponašati do 11. rujna, piše Vecernji.hr

A “lupanje” po HDZ-u, a posebice po ministru zdravlja Dariju Nakiću jedno je od prioriteta. Zdravstvo je, shvatili su u SDP-u, tema vrlo bitna građanima, ali i resor u kojem su HDZ-ovci zadnjih osam mjeseci svoje vladavine napravili ogromnu štetu koju sada u predizbornoj kampanji nastoje popraviti.

– U HDZ-u se zadnjih dana doslovce prave kao da se ništa loše, po pitanju zdravstva, nije dogodilo za njihove i vladavine Mosta. Iako je i sama činjenica da im je upravo zdravstvo jedna od glavnih tema jasan pokazatelj da su itekako svjesni koliko su štete napravili u tom resoru i da sada to moraju peglati. Što je, naravno, neizvedivo s ministrom Nakićem pa su u cijelu priču odlučili ubaciti Dragu Prgometa – kaže jedan član vodstva SDP-a.

Zbog toga su svi SDP-ovi koordinatori i prvi na listama po izbornim jedinicama dobili za zadatak da upravo temu zdravstva otvore u zadnjim danima izborne kampanje i da ljudima šalju poruke da je upravo HDZ želio privatizirati zdravstvo, da je HDZ taj koji je pokušao povećati cijenu dopunskog osiguranja, poskupiti participaciju i uvesti plaćanje hitnog prijema i da je SDP taj koji ih je u tome spriječio.

Osim na Nakića, napadi će, doznajemo, biti usmjereni i na novog šefa HDZ-a Andreja Plenkovića jer podržava Nakića i Vladu koja je privatizaciju pokušala provesti, ali i na Prgometa koji je, kažu u SDP-u, također nevjerodostojan s obzirom na to da je u godinu dana tri puta mijenjao stranku.

A osim po HDZ-u i to posebice zbog stanja u zdravstvu, SDP će malo žešće napadati i Most, posebice u onim izbornim jedinicama gdje mostovci dobivaju granični mandat, odnosno gdje mogu ostati bez mandata koji su dobili na prošlim izborima. Sve ostalo bilo bi, smatraju neki u stranci, kontraproduktivno jer napadanjem Mosta može se, kažu, dogoditi da od njih naprave žrtvu, a to je nešto što žele izbjeći.

– Nama je HDZ i dalje najžešći protivnik i to će i ostati, ali je isto tako činjenica da jerejting Mosta u dramatičnom padu i doslovce gdje oni gube mandat mi dobivamo i to je nešto što trebamo iskoristiti. Zbog toga ćemo ondje gdje to ima smisla žešće napadati Most – kaže nam jedan visokopozicionirani član SDP-a.

Ista taktika provodit će se i za koaliciju okupljenu oko Milana Bandića koju će također napadati ondje gdje to ima smisla. A tu se prije svega, doznajemo, misli na četiri zagrebačke izborne jedinice, 3. izbornu jedinicu te na 9. jedinicu u kojoj je Most na prošlim izborima osvojio dva mandata i gdje, prema zadnjim anketama, gubi jedan mandat. Paralelno će se, naglašavaju u SDP-u, nastojati povećati izlaznost u svim izbornim jedinicama.

– Ni Most ni Milan Bandić nemaju neiscrpan bazen glasača i zbog toga mi moramo izvući na dan izbora što više svojih – kaže jedan član vodstva SDP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...