Snažna bura stvara probleme za promet

Snažna bura puše diljem hrvatskog priobalja, a najviše problema u prometu stvara na dubrovačkom području te na ličkom dijelu autoceste A1. U Dubrovniku je zbog bure zatvoren most dr. Franje Tuđmana za I. skupinu vozila, odnosno autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Autocesta A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok i dalje je otvorena za sve skupine vozila, ali je ograničenje brzine postavljeno na 80 km/h.

Isto tako, HAK je izdao upozorenje zbog skliskih kolnika diljem autoceste A1.

Bura po običaju najveće brzine dostiže u podvelebitskom području gdje su danas zabilježeni udari i do 120 km/h. Meteoalarm izdao je narančasto upozorenje za veći dio hrvatske upravo zbog snažnoga vjetra.

14281520_10210319809089563_1262780375_n

U trajektnom prometu bura za sad uzrokuje probleme samo na splitskom području. Izmjene u redu plovidbe su sljedeće:

Katamaranska linija 9603 Jelsa-Bol-Split u prekidu
– Trajektna linija 638 Sumartin-Makarska u prekidu
-Katamaranska linija 9608 Korčula-Prigradica -Hvar -Split, bez pristajanja u luci Prigradica

Prognoza DHMZ-a za Hrvatsku danas je ipak nešto optimističnija od trenutnog stanja u prometu.

Promjenljivo sa sunčanim razdobljima, a mjestimice i uz kišu, češću u gorskim predjelima te na sjevernom Jadranu. Najviše sunčana vremena očekuje se u Dalmaciji, no na krajnjem jugu moguć je i kratkotrajni pljusak s grmljavinom. Puhat će umjeren i na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 17 i 22, na Jadranu od 21 do 26 ° C, tvrdi DHMZ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...