Srpska obavještajna služba uhitila “hrvatskog špijuna” u Beogradu: Prijeti mu do 15 godina zatvora?

Srpski mediji pišu kako su agenti beogradskog centra srpske “Bezbednosno-informativne agencije” (BIA) danas u Beogradu uhitili “hrvatskog špijuna”. Kako piše Kurir, uhićeni muškarac živi u Beogradu. Navodi se kako se radi o agentu koji ima državljanstvo Srbije i Hrvatske te radi za hrvatsku obavještajnu službu. Operacija je izvršena u suradnji s Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, pišu Novosti. B92 piše kako će se o svemu uskoro očitovati netko iz srpske Vlade.

Glasnogovornica Višeg javnog tužiteljstva Tatjana Sekulić potvrdila je Tanjugu da je u suradnji Tužiteljstva i BIA-e uhićena jedna osoba, dodajući da za sada ne može otkriti detalje tog slučaja. Dodala je i kako je uhićenome određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati. Očekuje se da će se do kraja dana očitovati i BIA.

Sprski Kurir piše kako se uhićenoga tereti za špijuniranje u korist hrvatske države, zbog čega mu prijeti od 3 do 15 godina zatvora. Index doznaje kako je danas uhićeni agent radio za hrvatsku Vojno sigurnosno-obavještajnu službu.

Tijekom proteklih mjeseci, pa čak i godina, uhićeni je u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke koji bi njegovoj domicilnoj službi, dakle, VSOA-i, mogli biti od posebnog interesa.

Konkretno, doznajemo, u posljednje vrijeme bavio se oficirima JNA protiv kojih Hrvatska jest ili bi mogla pokrenuti kazneni progon zbog (ne)djela počinjenih tijekom Domovinskog rata te organizacijom i odnosima u srpskoj vojsci, a pod mjerama svojih srpskih kolega nalazi se već mjesecima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...