Subašić ne brani protiv Turske, Rakitić stiže u subotu

Prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić zbog ozljede mišića propustit će dvoboj 1. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji protiv Turske, koji je na programu u ponedjeljak u Zagrebu, dok će se veznjak Ivan Rakitić reprezentaciji će se priključiti u subotu, objavio je HNS.

Subašić je zadobio ozljedu mišića u derbiju francuskog prvenstva u kojemu je prošle nedjelje njegov Monaco svladao Paris SG sa 3-1, a izbornik Ante Čačić je u petak je dobio definitivnu potvrdu liječničke službe kako neće moći braniti u ponedjeljak, pa će ga između vratnica zamijeniti Lovre Kalinić.

“Lovre Kalinić već ima prijateljsku utakmicu u Rusiji iza sebe i on će biti na vratima”, najavio je Čačić.

Rakitić, koji je propustio početak priprema za utakmicu protiv Turske zbog bolesti kćerke, reprezentativnim će se suigračima priključiti u subotu, a izbornik je dodatno pojasnio situaciju s veznim igračem Barcelone.

“S Rakitićem sam u stalnom kontaktu, od prvog dana, a zdravstvena situacija njegove djevojčice pozitivno se riješila i vratila se kući. Rakitić se sutra priključuje momčadi, a on je jedan od naših stožernih igrača, nije novak. Njegova prilagodba na momčad neće biti teška, imat će dva treninga i bude li se dobro osjećao može biti u početnoj postavi”, zaključio je Čačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...