Sukošan, Pakoštane i Drage srdačno dočekale kandidate Narodne koalicije

Kandidati Narodne koalicije za IX. izbornu jedinicu posjetili su Sukošan, Pakoštane i Drage. Bila je to prilika da se u susretu s mještanima razgovara o prijeko potrebnim projektima za razvoj njihovog kraja, te podsjeti na ulaganja koja je provela SDP-ova Vlada u prethodne četiri godine.

– Preko tri milijarde kuna uloženo je u Zadarsku županiju za vrijeme Vlade Zorana Milanovića. Nije se biralo u kojoj županiji je na vlasti SDP, a u kojoj HDZ, već se novac prosljeđivao svima koji su imali kvalitetne projekte iza sebe. U jedan od ključnih projekata u Zadarskoj županiji, luku Gaženica, uloženo je preko 800 milijuna kuna, dok je za vrijeme HDZ-ovih Vlada uloženo oko 200 milijuna kuna. Gaženica nije stala, kako su nas zastrašivali pred prošle lokalne izbore! – rekla je u Sukošanu Sabina Glasovac
Sukošanci, koji su u velikom broju ispunili Dom mladeži, postavljali su brojna pitanja kandidatima, a najviše interesa bilo je za pristup europskim fondovima, zapošljavanje mladih i komunalnu infrastrukturu.

Opći je stav mještana kako Sukošan premalo koristi europske fondove, a upravo je takav način povlačenja novca podigao kvalitetu življenja u brojnim mjestima.

Nakon Sukošana, kandidati su se uputili u Drage, gdje su ih u prepunoj sali restorana AS dočekali mještani Draga i Pakoštana.

Koalicijska Vlada SDP-a i partnera ulagala je i na ovom području, pa tako za zadnju fazu na izgradnji kanalizacije III. B. dionice Pakoštane – Drage kanalizacijskog sustava biogradske rivijere (polaganje asfalta na prometnice) općina Pakoštane raspolaže sa 819.000 kuna.

Ministarstvo je dodijelilo 110.000 kuna za projekt modernizacije javne rasvjete na području općine Sv. Filip i Jakov, a za uređenje plaže u Sv. Filip i Jakovu i Turnju Ministarstvo turizma je izdvojilo 400.000 kuna.

Isto tako, Ministarstvo kulture je za ulaganja u projektnu dokumentaciju i kapitalne radove izdvojilo 120.000 kuna. U izvrsnoj atmosferi u Dragama mještani su Narodnoj koaliciji poželjeli preuzimanje vlasti na nedjeljnim izborima, te da nastave započeti posao i vrate Hrvatsku na siguran smjer.

– Nedjelja je ključan dan za sve nas. Moramo vratiti Hrvatsku na siguran smjer, Hrvatsku koja će biti moderna, tolerantna, otvorena europska zemlja, zemlja u kojoj ćemo se posvetiti gospodarstvu, u kojoj će se ulagati u mlade i njihovo obrazovanje, u kojoj će se nastaviti s kurikularnom reformom i u kojoj će javno zdravstvo biti dostupno za sve! – zaključila je Glasovac, druga s liste Narodne koalicije za IX. izbornu jedinicu


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...