Talijanska policija privela Hrvata koji je preko granice prevozio 3,5 milijuna eura vrijedan kokain!

Gotovo 18 kilograma kokaina, nešto više od 10 kilograma morfina, te 60-ak grama marihuane zaplijenila je talijanska policija kod 48-godišnjeg Hrvata, koji inače živi u Njemačkoj. Droga je bila skrivena u posebno izrađenom pretincu u prtljažniku Seat Altee, ispod poklopca što je nalikovao na rezervnu gumu, donosi Net.

Izdvojili su ga među tisućama vozila što su naišla iz pravca sjeverne Europe kroz tunel Brogeda nedaleko talijanskog Coma. Riječ je o autocesti što povezuje Italiju i Švicarsku.

Premalo prtljage

Dok je trajao pregled istražitelji su primjetili da 48-godišnjak nema baš puno prtljage, da bi na kraju detaljna pretraga rezultirala pronalaskom pozamašne količine kokaina čija se vrijednost procjenjuje na tri i pol milijuna eura.

Posebnim alatom policajci i carinici uspjeli su otvoriti skrovište u kojem je bilo 15-ak paketa kokaina.

U vozilu je 48-godišnji krijumčar imao i četiri mobitela, dvije kreditne kartice, satelitsku navigaciju, oko  1450 eura i jednu novčanicu od 50 kuna.

Traže krijumčarove suradnike

U pitanju je prilično čist kokain od kojeg se miješanjem s punilima mogla dobiti puno veća količina prije prodaje na narko-tržištu.

“Nastavljamo istragu kako bismo utvrdili je li osumnjičeni Hrvat imao suradnike u ovom krijumčarenju”, potvrđeno je iz talijanske financijske policije.

Vrlo je vjerojatno da je ovaj kokain u Europu iz Južne Amerike stigao morskim putem do Velike Britanije ili Nizozemske. Nakon što je prokrijumčaren u Italiju mogao je biti distribuiran na tamošnjem tržištu, ali i prevezen do Crne Gore.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...