Ulaz 20 kuna

“Trijada” – najbolja domaća predstva suvremenog plesa dolazi u Zadar

Arhiva, ilustracija
Tamni način

HNK Zadar u suradnji s Plesnom mrežom Hrvatske organizira gostovanje «Trijade», jedne od ponajboljih domaćih predstava suvremenog plesa protekle sezone.

U Hrvatskome narodnom kazalištu Zadar će se 25. rujna u 20 sati odigrati plesna predstava «Trijada» nagrađivane autorice Maše Kolar. Riječ je o muško-ženskome duetu kojega je Kolar originalno napravila i izvodila u suradnji s portugalskim plesačem Ricardom Camposom Freireom, a u Zadru će ga izvoditi s hvaljenim članom zagrebačkog Baleta Takuyom Sumitomom. «Trijada» u Zadar stiže kroz suradnju Hrvatskog narodnog kazališta Zadar s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa izvođenje za publiku širom zemlje.

Predstava je inspirirana snažnim, dominantnim ženama koje muškarce uče o ljubavi, a pratimo ih kroz tri odnosa: mladog muškarca i starije žene, muškarca i žene iste dobi te mlade djevojke i starijeg muškarca. Kritika izvedbu opisuje kao plesački raskošnu, punu energičnih kontakata, usuglašenih, izgrađenih, preciznih pokreta i napregnutih mišića, kao neprekidnu bujicu kontrapunktova. Plesačima se na sceni kao izvođači pridružuju i vizažist Dino Baksa te samouka klaviristica Josipa Kukor.

Ulaz je 20 kuna.

ples

ples3

Ostavi komentar koristeći Facebook