U sklopu Tjedna energetske učinkovitosti održane radionice u vrtićima i školi

Udruga „Eko – Zadar“ je tijekom 5. Tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra, koji se održava u organizaciji Grada Zadra, provela edukacije i kreativne radionice za najmlađe na temu energetike.

Radionice su provedene u dječjim vrtićima Višnjik, Voštarnica, Vruljica, Ciciban i Jazine, te u II c razredu Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje kod učiteljice Gordane Šarić. Djeci je putem power point prezentacije približen pojam energije, a upoznati su i s vrstama energije, dobivanjem energije iz obnovljivih izvora, te načinima njezinog racionalnog korištenja, kako u kući, tako i u vrtiću ili školi. Naglašavajući važnost obnovljivih izvora energije; sunca, vjetra i vode, za očuvanje planeta ostvaren je cilj edukacije najmlađih koji su najbolji korektiv društva. Dječja je kreativnost ujedno pokazala i kako energetika ne mora nužno biti samo ozbiljna tema za odrasle koji moraju brinuti o računima.

Praktični savjeti o tome kako mijenjajući svakodnevne navike možemo uštedjeti energiju naišli su na veliko zanimanje, kako djece, tako i njihovih odgajateljica i učiteljice. U kreativnom dijelu radionice sva su djeca izrađivala vjetrenjače od papira koje su nakon toga ukrasili i ponijeli kući. Radionice su provele članice udruge Atana Grbić i Linda Šušteršić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...