U Zadru sastanak o plovidbenom redu za sljedeću godinu

U četvrtak, 22. rujna u Zadru će se održati sastanak predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Agencije za obalni linijski pomorski promet, brodara i načelnika otočnih općina kako bi se pravovremeno donio Prijedlog Odluke o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu, pišu Naši školji.

Predložena Odluka temeljni je akt kojim se utvrđuju vrste državnih linija s odgovarajućom vrstom i minimalnim kapacitetom broda, relacijom i minimalnom učestalošću povratnih putovanja tjedno. Na temelju donesene Odluke, utvrđuje se sezonski i izvansezonski redovi plovidbe tijekom svake kalendarske godine uz odgovarajuće konzultacije po pojedinom plovnom području sukladno Zakonu o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu.

Podsjetimo, nakon što je sredinom kolovoza Vlada uputila poziv na jednotjedno Javno savjetovanje putem Središnjeg državnog portala o linijama u pomorskom putničkom prometu te najavila da će se sljedeće godine broj trajektnih, brodskih i brzobrodskih linija sa 56 smanjiti na 49, reagirao je Otočni sabor tražeći od ministra pomorstva Olega Butkovića produljenje roka za Javno savjetovanje. Sastanci će se održati u svim regionalnim centrima na obali, a hoće li biti ukidanja linija, znat će se vrlo brzo.

Pomorski putnički promet u RH aktualnom Odlukom o određivanju državnih linija u javnom prijevozu obuhvaća 56 državnih linija, od kojih se održavaju 52 linije (25 trajektnih, 15 brzobrodskih i 12 brodskih linija) kojima koncesijski ugovori u javnom prijevozu ističu 31. prosinca 2016. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...