Uspješan nastup Triatlon kluba Zadar na ironmanu u Nizozemskoj

Ovog vikenda članovi Triatlon kluba Zadar nastupili su na Chellenge Almere, natjecanju u dugom triatlonu koji se sastoji od 3,8 plivanja, 180 km bicikle i za kraj 42,195 m trčanja ukupno dužine 226 km.

Natjecanje Almere-Amsterdam chellenge je najstarija utrka ironman distance u Europi, koja je ove godine ugostila preko 3000 natjecatelja iz cijeloga svijeta.
Plivanje se sastojalo od dva kruga po 1,9 km u jezeru u središtu grada, bicikla se vozila dva kruga po 92,5 km uz vjetrovitu stazu sjevernoga mora, a trčanje maratona se odvijalo u užem centru Almere 6 krugova po 7 km oko jezera uz ogromnu podršku brojnih gledatelja.

Nakon višegodišnjeg nastupa  Triatlon kluba Zadar na svim disciplinama dužina triatlon utrka došlo je vrijeme za najdužu poznatu pod imenom ironman!
Specifične pripreme za samu utrku su počele prije 4 mjeseca kojima su prethodile godine aktivnog bavljenja sportom da bi se odlučilo nastupiti na najtežem jednodnevnom natjecanju sporta izdržljivosti na svijetu.

Hrvatsku i Zadar su predstavljali:
Ana Miočić 11:54min
Ivan Tuta.   11:36min
Ivan Gobin 11:36min

Ana Miočić je ostvarila nevjerojatan rezultat s vremenom ispod 12h što je bilo više nego dovoljno da završi kao zlatna u svojoj kategoriji i jedanaesta ukupno od žena.
Ivan Tuta i Ivan Gobin su završili u vrlo jakoj muškoj konkurenciji na  79/80 mjestu.
Za završiti ironman potrebna je ne samo fizička sprema već i jaka mentalna snaga koja je od presudne važnosti u trenucima kad ti organizam nalaze da staneš. Ovim putem se Triatlon klub Zadar zahvaljuje svima koji su pomogli u ostvarenju ovog cilja!

– Sretna sam što je cilj ostvaren, ovo je kao san, postala sam ironwoman!  Ovo je pokazatelj dobrog rada i stručnog vodstava u klubu, te pozitivne energije samog sporta triatlon.
Uspon na visoki vrh je bio dalek, dug i naporan ali putovanje je nezaboravno!
Zahvaljujem se svima koji su mi dali potporu jer bi bez njih sve ovo bilo neostvarivo!!, rekla je Ana Miočić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...