Vraćaju se vrućine: Do kraja tjedna +30, a do sredine mjeseca bit će kao da je vrhunac ljeta

Nakon jučerašnjeg pretežno oblačnog i vjetrovitog dana, jutros je došlo do smanjenja naoblake uz postupno slabljenje bure. Jučerašnji dan podsjećao je na hladniji dio godine, iako su temperature zraka bile razmjerno visoke.

Osjet ugode na buri bio je značajno niži u odnosu na stvarne temperature, a izostanak duljih sunčanih razdoblja sredinom dana pojačavao je dojam pravog jesenskog vremena. Pritom treba reći kako je temperatura u najtoplijem dijelu dana samo 0,5°C pala ispod višegodišnjeg prosjeka.

Tek je mjestimice zabilježena slaba kiša, no meteorološke postaje nisu zabilježile mjerljive količine, stoga ne možemo govoriti o škuroj buri. Sredinom sutrašnjeg dana bura će postupno oslabiti na cijelom području Jadrana uz daljnje smanjenje naoblake. Samim time i temperature zraka postupno će porasti na prave ljetne vrijednosti.

Prema prognostičkom modelu IstraMeta, maksimalne dnevne temperature penjat će se do 30°C. Sredinom mjeseca moguće je još izraženije zatopljenje – temperature bi se mogle penjati i do 33 stupnja, a jače promjene vremena i dalje nama na vidiku, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...