Zadarski pjesnik i pisac Ivan Gaćina dobitnik dvije haiku nagrade u tri dana

Zadarski pjesnik i pisac Ivan Gaćina niže i dalje književne uspjehe, ovoga puta za haiku poeziju. Naime, 11. rujna 2016. godine objavljeni su rezultati od Trećeg međunarodnog natječaja „Večiti nesmirajnik“, koji je raspisao Književni klub „Mala ptica“ iz Beograda, a Ivan Gaćina osvojio je prvo mjesto u kategoriji haiku poezije.
Odmah dva dana nakon toga, 13. rujna 2016. godine, Gaćina je dobio putem e-maila obavijest da je osvojio drugo mjesto na natječaju za haiku na hrvatskom standardu, u organizaciji Udruge „Tri rijeke“ HPOI, Ivanić-Grad, u sklopu nadolazećeg Trećeg susreta haiđina u Ivanić-Gradu.
Prethodno je Gaćina početkom 2016. godine dobio pohvalu s međunarodnog malog haiku natječaja koji je organizirao časopis „Iris“ za 2015. godinu, na temu svjetlost (light), a koju mu je dodijelio sudac Jim Kacian.
Valja istaći i to da je Gaćina, kao jedan od autora Kulturnog centra „Kalliopa“ iz Našica, vlasnice Katarine Kolarić Jerković, sa svojom haiku pjesmom zastupljen u američkom časopisu „The Lincoln Underground” (Lincoln, Nebraska, USA, 2016.) u jakoj međunarodnoj konkurenciji.
Skupa s ove zadnje dvije nagrade, Gaćina je dobio ukupno deset priznanja u 2016. godini, a velika je vjerojatnost da će do kraja godine osvojiti još poneku nagradu, posebice u kategoriji poezije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...