Zadarski studenti nisu podržali kolege s FFZG jer “ne smiju biti kolegijalni”

Studenti Sveučilišta u Zadru okupljeni u klubu “Božo Lerotić” planirali su dati snažnu podršku zagrebačkim kolegama s Filozofskog fakulteta u borbi za njihova prava, no onda su, uvidom u svoju dokumentaciju, shvatili kako su im ruke vezane.

Jednostavno je, godine nerada i pasivnosti birokratski su nam vezale ruke. Teško je sada išta pokrenuti kada je naša zadnja odluka donesena još prije par godina. Tada smo se aktivirali i svim silama zabranili bilo kakve aktivnosti za mlade u prostoru onoga što se nekada zvao “Dom hrvatske mladeži”, odnosno DHM. Osim toga, ta odluka je bila posebno nekolegijalna, pa smo odlučili nekolegijalnost uvrstiti i u naš statut. Da možemo drugačije, svakako bismo to i napravili, prokomentirala je za Ponoćni dnevnik jedna od istaknutih članica Studentskog kluba Božo Lerotić.

U daljnjem razgovoru uspjeli smo doznati da vodstvo studenata UNIZD-a i dalje planira gajiti veoma prisne odnose sa Sveučilištem, ignorirati probleme koji muče njihove kolege i bojkotirati razvoj bilo kakve demokratičnosti, nedajbože kulture u gradu. Regule su regule!

NAPOMENA: Članak je objavljen u rubrici “Ponoćni dnevnik” koja je namijenjena isključivo satiričkoj zabavi. Svaka sličnost sa stvarnim osobama ili događajima slučajna je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...