Atelje OAZ-a okuplja sve više djece i roditelja koji su oduševljeni kreativnim radionicama

Otvoreni atelje ZNATIŽELJA ili OAZ-a, koju vodi obitelj JAON (Julija, Aglaja, Ornela i Nikša), je slobodno izražavanje bojama, različitim oblicima i pokretima. Odnosno, to je izložba u nastajanju, dopuni, promjeni te performativno predstavljanje novonastalih radova.

Mjesto održavanja je ZADART Galerija, Kovačka 3, 23 000 Zadar, svake subote od 15:30 do 17:30 sati. Kako god pogledali  svatko od nas odraslih je i dijete i roditelj u jednom!  I umijemo se zaigrati, surađivati, stvarati! Djetetu u nama ne damo mirovati i znatiželjno ga budimo. Naša djeca, koja su izabrala da im budemo roditelji – što je čast i odgovornost, nose u sebi  također iskustvo roditelja! Ogleda se to  u njihovim igrama, brizi oko svojih igračaka, beba, ili njezi kućnih životinja. Doživljavaju naša djeca i naše načine reakcija, razmišljanja, djelovanja.

U OAZ-i nas je sve više, djece – roditelja / roditelja – djece, u zajedničkoj akciji. Svijet kojeg stvaramo je sve razigraniji, maštovitiji. Zajedno potvrđujemo razlog i smisao OAZ-e kao mjesta kreativnog susreta obitelji, kao sto već napisah: djece-roditelja i roditelja- djeca

Oduševljenost samih roditelja i djece načinom rada gdje više generacija radi zajedno bila je očita već nakon prvih susreta. Kako jedna majka kaže: „radionica je bila izvrsna, za djecu vrlo kreativna i inovativna, a za odrasle opuštajuća. Sretna sam što sam uspjela izdvojiti vrijeme za kvalitetu“ dok druga pak dodaje: „radionica je bila izvrsno zajedništvo djece i roditelja kroz crtež i razgovor“.

Ljudi danas žive u sve užurbanijem svijetu te sve manje vremena stignu provesti u zajedničkom druženju. Susret obitelji na zajedničkom zadatku pomaže razvoju njihovih međusobnih odnosa te osnažuje prava na samosvojnost u zajedničkom radu.

Tri susreta su za nama i toliko je radova nastalo da  možemo već 1. izložbu iz procesa rada otvoriti za javnost. Iskoristit ćemo trenutak da smo još ovog tjedna sami u ZADART galeriji  pa ćemo to i uraditi. Ovu subotu ćemo, uz nastavak rada na novim sadržajima, pripremiti i kraći program za otvaranje izložbe.  Otvoriti ćemo našu prvu zajedničku izložbu i izložiti sve do sada nastale radove.

Cijena OAZ-e je 25 kuna po obitelji. Bez obzira na broj članova iste.

Očekujemo Vas  u ovu subotu, 08. listopada 2016., u punom sastavu. Dovedite i druge, Vaše prijatelje i njihove obitelji. Povedite u OAZ-u cijelu svoju obitelj u ZADART Galeriju, Kovačka 3, 23000 Zadar u 15:30 sati

Pozovite na otvorenje izložbe  prijatelje i znance, i rodbinu, znatiželjne i slučajne prolaznike, cijeli Zadar !

U 16. 45 sati otvorit ćemo izložbu!

Voditelji su Nikša Eterović, kazališni pedagog, redatelj, trener kreativnosti i autor, njegova žena Julija Soubbotina, umjetnička dizajnerica tekstila i likovni pedagog-defektolog te njihove dvije kćeri Aglaja i Ornela. Ukratko, obitelj JAON.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...