Bleke i Konji tradicionalno pokazali brigu za prirodu

KUD Bleke i Konji tradicionalno čiste podmorje i okoliš na kraju ljeta. Na uočenu našu nekulturu odgovaramo zajedničkim pokretom otpora izraženim kroz ekološku akciju. Ove godine, sedmi put po redu, očišćen je park prirode Vruljica, točnije njezino korito. Skriveno u travi korita nađena je i izvađena široka paleta otpada, od željeznih predmeta do prevladavajućeg razbijenog stakla. Dugi dio akcije nastavljen je dublje u šumi. Naizgled, park se doima uređen i čist ali zavirujući dublje smeća ima puno.

Jedan dan doniran je u službu zaštite prirode, najmanje što smo mogli učiniti ne bi li isprali gorak okus nebrige prema istoj.

Hvala posjetiteljima parka na toplim riječima zahvale i pomoći pri detektiranju akutnih žarišta u Vruljici. Jednako hvala Cromarisu, sponzoru koji nas prati od početka ove akcije, pišu iz KUD-a Bleke i Konji


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...