Brojka vrijedna najvećeg poštovanja; 27 Zadrana ukupno je 1400 puta dalo krv

U utorak, 25. listopada 2016. godine u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije održan je tradicionalni svečani prijem povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi. Ovogodišnji laureati, njih 27, tijekom tekuće godine došli su do 35, 50, 55, 75 ili 100 darivanja krvi.
– Sam pridjev kojim vas nazivaju – dobrovoljni, govori sve o vašem činu, činu dobre volje, činu nesebičnom, iz srca. Živimo u vremenu kada ljudi komuniciraju više no ikada. Komunicira se preko društvenih mreža, šalju se sms poruke, e-mailovi, razgovara se i telefonom, sjedi na dugim kavama, no ipak kao da nikada čovjek čovjeku nije manje značio, rekao je na svečanom prijemu župan Stipe Zrilić i dodao kako više od 60 godina u našoj Domovini postoji organizirano dobrovoljno darivanje krvi:

Vaši prethodnici i vi spasili ste na tisuće života. Ne treba ni naglašavati koliki je vaš doprinos bio tijekom najtežih dana Domovinskog rata ili, pak, u mirnodopskim tragedijama kao što su velike prometne nesreće. U svoje osobno ime, ali usudit ću se to učiniti i u ime svih žitelja Zadarske županije, upućujem vam svoju najdublju i najiskreniju zahvalu. Vas 27, koliko vas je danas ovdje, ukupno je 1400 puta dalo krv. Brojka je to koja je vrijedna najvećeg poštovanja.

Ovogodišnjih laureata je 27. Među njima, 6 darivateljica dalo je krv 35 puta, 14 darivatelja 50 puta, 3 žene dale su krv 55 puta, 3 muškarca 75 puta i jedan darivatelj krv je dao 100 puta. Ove godine 100 darivanja krvi dostignuo je Desimir Dragin koji je na žalost prije mjesec dana preminuo pa je u njegovo ime plaketu i priznanje primio sin Dinko. ,

Uz župana Stipu Zrilića i predsjednika društva Crvenog križa Zadarske županije Rade Šimičevića, svečanosti je bio nazočan i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije Bernard Maruna, ravnatelj društva Crvenog križa Zadarske županije Bore Galac, i dr. Marijana Nadinić sa Odjela transfuzije Opće bolnice Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...