Canon obradovao djecu iz Zadra fotoaparatima tjednom jedrenja u floti “Mirno more”

Tvrtka Canon CEE sa zadovoljstvom objavljuje da je ove godine uspješno dovršeno još jedno uzbudljivo putovanje flote „Mirno more“, čiji su se sudionici vratili u svoje polazišne luke i marine, a nakon toga u svoje domove.

Kao i do sada, flota „Mirno more“ je 2016. okupila oko stotinu brodova na kojima se nalazilo gotovo tisuću djece iz socijalno ugroženih sredina, iz ukupno devetnaest zemalja. Canon CEE je jedan od pokrovitelja ovog vrijednog projekta već treću godinu za redom – tvrtka je počela sudjelovati 2014., a prošle godine je po prvi put sponzorirala brod na kojemu su jedrili štićenici Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra. Ta se suradnja nastavila i ove godine.

Ova ustanova socijalne skrbi iz Zadra pruža usluge djeci i mladima s poremećajima u ponašanju. Korisnici Doma su mladež i djeca koja su od najranijeg djetinjstva bila izložena negativnim odgojnim postupcima, zapuštena i zanemarena, često izlagana nasilju, zbog čega u radu s takvom djecom treba imati dodatnu ljubav i snagu kako bi im se moglo adekvatno pomoći.

Jedrenje u floti „Mirno more“ koje je mladim Zadranima omogućio Canon CEE pružilo je štićenicima mogućnost da nauče nešto više o međusobnoj suradnji i toleranciji i sklope prijateljstva koja će trajati i nakon završetka događaja, ali isto tako i nezaboravnih tjedan dana provedenih u jedrenju Jadranom i zajedničkim aktivnostima.

Brodovi iz flote isplovili su iz svojih luka u subotu, 17. rujna, a nakon tri dana plovidbe susreli su se u marini u Kaštelima, gdje se 20. i 21. rujna odvijao susret svih brodova. U podignutom kampu održavale su se zajedničke aktivnosti svih sudionika tijekom kojih su se djeca i mladež s jedrilica iz flote imali su priliku međusobno se upoznati i sudjelovati u različitim igrama i društvenim događajima.

Canon je na kampu za projekt „Mirno more“ osigurao i višefunkcijski Canonov pisač koji su organizatori koristili za ispis dnevnog informativnog materijala kao i dnevnih novina „Mirno more“ koje su se dijelile sudionicima.

Tijekom boravka u kampu u Kaštelima 21. rujna štićenike Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra posjetila je i gđa Nataša Porenta iz tvrtke Canon Adria te im uručila vrijedne poklone – Canonove fotoaparate PowerShot SX620 HS kao i pisač za fotografije SELPHY CP 1200.

„Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što smo po treći put za redom dobili priliku sudjelovati u sjajnoj floti „Mirno more“ koji već više od dvadeset godina nudi nova životna iskustva mladima iz socijalno osjetljivih sredina. Canon CEE neprekidno podržava humanitarne događaje i projekte u regiji i u Europi, a posebno ovakve projekte koji su namijenjeni djeci i mladeži“, izjavio je Hermann Anderl, glavni direktor tvrtke Canon CEE GmbH.

Projekt „Mirno more“, nastao iz malog austrijskog projekta koji je 1992. imao za cilj okupiti djecu sa zaraćenih strana na jedrenju kako bi se potaknulo smanjenje predrasuda i povećanje tolerancije, prerastao je u trenutno najveći europski jedriličarski projekt ovakve vrste. Cilj mu je djeci iz socijalno ugroženih sredina pružiti tjedan dana odmora, druženja i učenja novih vještina na jedrenju Jadranskim morem.

Više informacija o floti „Mirno more“ možete pronaći na adresi www.mirnomore.org.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...