Chris Drifter: “Za Zadrane spremam nešto posebno. Jedva čekam, impresioniran sam hrvatskom publikom! “

Ove subote u industrial underground prostoru stare tvornice kruha u Gaženici DJ agencija i organizacija Electronic SOUL slavi godišnjicu postojanja. A kako bi je drugačije obilježili i proslavili sa svojim prijateljima i zaljubljenicima u techno zvuk negoli vrhunskim partyjem na koji nam stiže respektabilno ime scene – Chris Drifter.

Jubilarni party podupiru i domaće snage – Edy C., Mani, Miss Sabina i Fruty.

Uoči nastupa u Zadru, za koji već mjesecima sprema poseban set, razgovarali smo s Mađarom Krisztianom Gaborom, za DJ pultom Chrisom Drifterom.

Prema najavi organizatora, pripremate unikatan set za nastup u Zadru? Što publika može očekivati?

Svaki nastup je za mene drugačiji. Kad se pripremam za gažu uvijek tražim novi zvuk uz moje aktualne favorite. Biranje glazbe je iscrpljujuća stvar, potrebno je preslušati tisuće stvari, ali kad nađeš nešto posebno, sretan si. Budući da je ovo godišnjica organizacije, puštat ću nešto posebno. Upravo sam dovršio neke nove trake koje će po prvi puta biti puštene.

Možete li nam u nekoliko rečenica reći tko je Chris?

Danas sam prvenstveno sretan otac. Kreativna sam osoba koja uvijek traži nove ideje. Muzika je moja strast, a inspiraciju crpim iz svakodnevnog života. Osim stvaranja i puštanja glazbe bavim se sportom. Da budem iskren, ovisan sam o maratonu pa svake godine sudjelujem u barem jednom polumaratonu. Trčanje me dodatno nadahnjuje za stvaranje muzike jer mi upravo dok trčim naviru najbolje ideje. Uvijek si zadam i dugoročne i kratkoročne ciljeve. Uskoro će se jedan od dugoročnih planova realizirati jer ću s prijateljem osnovati izdavačku kuću, Night Frequency Records, gdje ću biti angažiran oko repertoara i izvođača zbog čega sam jako uzbuđen.

Kako gledate na razvoj elektro scene danas?

Paralelno sa modernom tehnologijom, mijenja se i elektronska glazbena scena. Jedan dan vrtiš ploču ili CD, drugi dan već spojiš USB i laptop. Proizvođači tehnologije nude širok raspon opreme tako da danas svatko na tržištu može pronaći nešto za sebe. Napredak tehnologije pruža nam mogućnost da naš set izgleda onako kako želimo. U digitalnom svijetu možeš prezentirati svoju muziku lako i brzo.

Uglavnom se bavite produkcijskim poslom, manje ste za dj pultom. Što vas je privuklo kada ste dobili poziv za dolazak kod nas?

Neprestano radim na projektima bilo da se radi o originalima ili remixevima. Stvaranje vlastitih traka je način da se izraziš kroz muziku. Rad u studiju je umjetnost, poput slikanja. Novu traku stvaram i po nekoliko mjeseci, a danas sam uglavnom skoncentriran na produkcijski dio posla, budući da sam počeo raditi na svom novom albumu. Prošlog ljeta sam imao manju turneju po Hrvatskoj i imao sam priliku puštati glazbu na nekoliko lokacija. Moram priznati da sam stvarno uživao na tim partyjima. Pustio sam nekoliko traka izvan svog seta i bio poprilično impresioniran reakcijama publike koja je bila otvorena za nove stvari. Kad zavrtiš nešto a rulja poludi, to je najbolji feedback. Zato sam opet ovdje, kako bi pokazao žešći zvuk.plakat

kris-2

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...