Danas napadamo Krku; U igru se vraćaju Barać i Mazalin

Pred košarkašima Zadra ogled je 7. kola ABA lige. Danas u 20 sati gostujemo kod Krke u Novom Mestu.

Iza naše momčadi pet je uzastopnih pobjeda (MZT i Mega Leks u ABA ligi te Kvarner, Šibenik i Zagreb u A-1 ligi), pa s velikom dozom optimizma putuju u Sloveniju.

Nadamo se da ćemo nastaviti pobjedničku seriju. Iza nas je pet pobjeda u nizu, što je zalog za optimizam pred neugodno gostovanje kod Krke. Oni su momčad koja nam nikako ‘ne leži’, što se vidi iz međusobnog omjera u regionalnoj ligi gdje Krka vodi 8:4. Opet ćemo biti oslabljeni, jer nam se Vraneš nije uspio oporaviti od distorzije zgloba, ali nam se barem vraćaju Barać i Mazalin, koji će opet biti u kadru naše momčadi.

No, i momčad Krke ima razloga za optimizam. Pobjedom protiv Cedevite u Zagrebu stekli su potrebno samopouzdanje za dalje.

Oni su zasigurno iznimno zadovoljni tom pobjedom koja im je došla kao naručena. U prvom kolu ABA lige pobijedili su Karpoš Sokoli. a ubilježili su manje-više očekivane poraze od Crvene Zvezde i Budućnosti. Znači, niti oni nemaju nekog posebnog kiksa. U domaćem prvenstvu su također solidni tako da nemaju neki pritisak. Pokušat ćemo kontrolirati igru i svesti je na igru ‘5 na 5’ i time izbjeći da nam oni nametnu svoj ritam. Posebno je opasan njihov kreator napada Marko Luković, a prijetnja će nam svakako biti i odličan strijelac Sandi Čebular. Idemo na put s velikom dozom optimizma i nadamo se da ćemo se, ako budemo pravi, vratiti s dva boda na kontu. S Krkom smo ove sezone odigrali jedan pripremni ogled koji je bio dosta izjednačen, ali teško nam ta utakmica može biti mjerilo. Ipak, svjesni smo da je Krka dobra, čvrsta ekipa, koja prima manji broj poena. S druge strane, mi smo ekipa koja postiže, ali i prima velik broj poena, pa ćemo vidjeti tko će se bolje prilagoditi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...