Danas uživajte u suncu jer stižu kiša i južina – evo kada

Vikend će početi proljepšanjem vremena, pa će u većini predjela biti pretežno sunčano, samo ponegdje uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti zemlje ujutro je mjestimice moguća magla, donosi Index.hr.

Vjetar će na kopnu biti uglavnom slab, većinom jugoistočni i južni, u Slavoniji sjeverozapadni. Duž obale će puhati slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, na sjevernom će Jadranu biti umjerene bure.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između 2 i 7°C, na moru većinom od 9 do 13°C, na krajnjem jugu između 14 i 17°C, dok će najviše dnevne biti od 10 do 15°C u kopnenim, te između 16 i 21°C u morskim predjelima.

Rast temperatura i južina

U Slavoniji i na krajnjem jugu Jadrana sutra će biti djelomice sunčano, u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorskim i zapadnim predjelima mjestimice s povremenom kišom.

Na kopnu će puhati slab vjetar južnih smjerova, a duž obale slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak.

Jutro će u kopnenoj Hrvatskoj biti svježe, s temperaturama između 2 i 7°C, dok se na obali i otocima u jutarnjim satima očekuje od 10 do 16°C. U najtoplijem dijelu dana u kopnenenim će predjelima malo zatopliti, a očekuje se od 14 do 18°C. Najviše dnevne temperature na Jadranu će se kretati između 17 i 22°C.

I do 25 stupnjeva

U Dalmaciji pretežno, u ostatku zemlje djelomice sunčano bit će i u ponedjeljak, u unutrašnjosti ujutro ponegdje uz maglu ili sumaglicu. Posvuda će zatopliti.

Zapuhat će jugozapadni vjetar, u većini predjela slab do umjeren, ponegdje, ponajprije u gorskim predjelima, umjeren do jak.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati od 4°C u gorskim predjelima do 10°C u unutrašnjosti, na Jadranu između 12 na sjevernom i 18°C na njegovom južnom dijelu. U najtoplijem dijelu dana očekuje se između 15 i 21°C u kopnenim, te od 19 do 24°C u morskim predjelima, piše Meteo info.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...