Dobar biznis Andreja iz Benkovca; Sklopio posao s državom, zaradio milijune, nije platio radnice, a kada je prozret otvorio je novu firmu

Zahvaljujući aljkavosti hrvatskog pravosuđa, Andrej Krpina iz Benkovca napravio je dobar biznis. Otvorio je firmu, sklopio posao s državom, angažirao radnike koje nije platio, a kada je prozret i prijavljen otvorio je novu firmu i nastavio normalno raditi i živjeti.

 

Riječ je o tvrtki Control Home Management, piše 24 sata, koja nije imala niti jednog zaposlenog. No, kada je prije godinu dana dobio posao čišćenja 70 posto od 700 državnih ureda diljem zemlje, uključujući mnoga ministarstva, brzinski je angažirao 120 čistačica.

Žene su radile za minimalac, a plaću su prestale dobivati već u ožujku.

Iako je od države dobio čak 2,2 milijuna kuna, čistačice nije platio, a tvrtku je bacio u dug od 2,3 milijuna zbog čega je Fina pokrenula stečaj.

Krpina u međuvremenu živi na visokoj nozi. Kupuje kuću, a i dalje nudi čišćenje apartmana. Osnovao je i novu tvrtku, Clean Home Management, doznaje 24 sata.

Oštećene radnice ovoga su proljeća slučaj prijavile inspektoratu i policiji. Čini se kako se nakon dužeg sna resorno ministarstvo ipak probudilo, pa je Krpina kazneno prijavljen. Kada i kako će se završiti cijeli sučaj, valja pričekati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...