Francuska ekspedicija “Uživaj – une odyseé dalmateé” stiže i na Dugi otok

Hrvatskim Jadranom plovi francuska nautička ekspedicija koja će do 27. listopada otkrivati čari hrvatske obale i otoka i o tome snimiti dokumentarni film te se izravno uključivati u programe francuskih TV i radio postaja i na društvene mreže.

O tome su izvijestili iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) čije predstavništvo u Parizu te drugi francuski i hrvatski partneri podupiru ekspediciju koju je pod nazivom “Uživaj – une odyseé dalmateé” pokrenula francuska udruga Expe2m.

Posada ekspedicije ima osam članova Francuza, istinskih zaljubljenika u prirodu i sport, a svi su oni jedinstveni u ocjeni da je Hrvatska idealan spoj autentičnosti i raznolikosti destinacije te prirodne očuvanosti, napominju iz Glavnog ureda HTZ-a.

Otkrivati Jadran s morske strane, brojne uvale, otoke i otočiće iznimno je zanimljivo, kao i upoznavati jadransku i obalnu floru i faunu te ljude koji tu žive i bave se turizmom, poručuju članovi ekspedicije smatrajući kako netaknutu ljepotu prirode treba sačuvati.

Na ekspediciju su krenuli iz Trogira, a ukupno će prijeći 250 nautičkih milja i posjetiti Vis, Hvar, Brač, Kornate, Dugi otok i druge otoke hrvatskog Jadrana, pri čemu će otkrivati kojim sportovima i aktivnostima se može na njima baviti.

Uz snimanje dokumentarnog filma planiran je niz objava u vodećim specijaliziranim sportskim i nautičkim časopisima, te brojnim radijskim i televizijskim emisijama. Nakon ekspedicije u planu je tiskanje mini-vodiča s rutama eko nautičkog turizma te izložba fotografija snimljenih tijekom ekspedicije koja će biti postavljena u Marseillesu iz kojega će Hrvatska prvi put od iduće godine imati izravnu zračnu liniju, najavljuju iz Glavnog ureda HTZ-a.

Dodaju da je to još jedan vid promocije kojim se može produljiti turistička sezona pri čemu iznose podatke da se čak 9 milijuna Francuza povremeno bavi nautikom, a 4 milijuna redovito, dok je prema podacima iz sustava eCrew u prvih devet mjeseci u Hrvatsku došlo nešto više od 10 tisuća francuskih nautičara koji su ostvarili 82 tisuće noćenja.

Ekspedicija će nesumnjivo biti važna promocija na francuskom tržištu koje ocjenjujemo jednim od najpotentnijih emitivnih tržišta uvažavajući aktualnu geopolitičku situaciju, brojne nove programe francuskih organizatora putovanja, ali i otvaranje novih zračnih linija. Osim provođenja zacrtanih strateških i marketinških odrednica, dobrim ovogodišnjim rezultatima svakako pridonose i brojne otvorene nove zračne linije s polascima iz Toulousea, Pariza, Bordeaxua, Marseillesa i Nantesa, naglasio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...