Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru partner u projektu vrijednom 8 milijuna kuna

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru jedan je od partnera u provedbi projekta Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Split.

Gradsko društvo Crvenog križa Split potpisalo je ugovor o financiranju projekta Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje koji je bio prijavljen na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili materijalne pomoći u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć 2014.-2020. Projekt je financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a posredstvom Ministarstva socijalne politike i mladih.

Projekt teritorijalno pokriva područje sedam županija Jadranske regije, a provodi se u partnerstvu s 18 drugih društava Crvenog križa. Odnosi se na podjelu paketa humanitarne pomoći socijalno ugroženim osobama. Tijekom provedbe projekta, u nekoliko navrata, dijelit će se dvije vrste paketa – paketi prehrambenih i paketi higijenskih proizvoda.  Osnovni cilj projekta jest poboljšati kvalitetu života socijalno ugroženih osoba. Dugoročno, projekt će doprinijeti izgradnji jednog kvalitetnijeg i koordiniranijeg sustava podrške skupinama u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo biti dio ovako velikog projekta kojim ćemo našim najpotrebitijim korisnicima  sa područja grada Biograda na Moru te općina Pakoštane, Pašman, Sv. Filipa i Jakova te općine Tkon osigurati pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima te doprinijeti poboljšanju kvalitete života naših korisnika.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar