HAK upozorava: Na autocesti A1 zbog smanjene vidljivosti vozi se uz ograničenje brzine

Zbog prometne nezgode u zoni radova kod čvora Popovec (90+500 km), na autocesti A4 Zagreb-Goričan, u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, usporeno i u koloni.

Magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj. Zbog smanjene vidljivosti vozi se uz ograničenje brzine na autocestama:

A1 između čvorova Lučko i Gospić;
A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Bregana i Slavonski Brod,
A4 Zagreb-Goričan, između čvorova Breznički Hum i Ivanja Reka,
A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Bosiljevo2 i Kikovica,
A11 između čvorova Jakuševec i Lekenik.
Mogući su odroni duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1) te na cestama u gorju.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo ih da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze s uključenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Zbog radova na autocesti A4 Zagreb-Goričan zatvoren je izlazni krak čvora Sveta Helena (iz smjera Vrbovca u smjeru Goričana). Obilazan smjer za Goričan je kroz čvor Sveta Helena. Predviđeno trajanje radova do 09.10.2016. godine.

Zatvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Gračac, zbog radova, a obilazak je: Udbina(DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Ličko Cerje (DC50)-Gračac (DC1).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) kroz mjesta Trsteno i Brsečine, zbog radova, svakodnevno od 07,00 do 17,00 sati vozi se jednim trakom, naizmjence.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...