Koncert sevdaha Zrinke Posavec i pijanista Zvjezdana Ružića u Muzeju antičkog stakla

U utorak 11. listopada u Muzeju antičkog stakla s početkom u 20 h održat će se koncert sevdaha pjevačice Zrinke Posavec i pijanista Zvjezdana Ružića. Bit će to koncert kojim će se najaviti Koncertna sezona Zadar 2016. /17. koja službeno počinje u četvrtak 13. listopada u crkvi sv. Donata i to s koncertom Zbora Hrvatske radiotelevizije. Pod ravnanjem dirigenta Tonćija Bilića Zbor će održati cjelovečernji koncert posvećen Igoru Kuljeriću, jednom od najznačajnijih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća koji se školovao u Zadru i uz koji je do smrti, prije 10. godina, uvijek bio usko i emotivno vezan.

Zrinka Posavec, diplomirana je pjevačica s Muzičke akademije u Zagrebu koja se odnedavno hrabro upustila u svoju dosad najveću pustolovinu – izvođenje sevdalinki i starogradskih pjesama. Kritika je opisuje ovako:

„Zrinkine interpretacije nude publici sasvim drugi pogled u svijet etno glazbe… Oko njezina lijepog i gipkog vokala ispleli su se originalni aranžmani tradicijskih sevdalinki… Njezin prvi album Pantomima ozbiljno figurira kao jedan od najboljih albuma ove godine…”

Zrinka će nastupiti  s pijanistom Zvjezdanom Ružićem, jednim od najboljih jazz pijanista mlađe generacije u Hrvatskoj. Ne propustite poslušati njihove intimističke i osuvremenjene interpretacije tog uvijek atraktivnog i emocionalno nabijenog repertoara. Ulaz na koncert je slobodan!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...