Kreću prijave za novu “Kutiju šibica”!

Već su tradicionalno studeni i prosinac u Zagrebu rezervirani za malonogometni spektakl pod nazivom „Kutija šibica  powered by Coca­Cola“. Iznimka neće biti niti ova godina kada se turnir, od 26. studenog do 30. prosinca, održava po 46. puta!

Uz već tradicionalni seniorski turnir ove godine očekuje nas i 10. izdanje Turnira za veterane te po prvi puta i „Turnir za žene Kutija šibica 2016. powered by Coca­Cola“.

Malonogometni turnir „Kutija šibica 2016. powered by Coca­Cola“ tradicionalni je turnir koji promovira naraštaje nogometnih zaljubljenika, amatera i profesionalaca, a čije je ovogodišnje izdanje predstavljeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji u zagrebačkom Domu sportova. Riječ je o turniru koji spaja sve generacije, sve haklere, malonogometne heroje svojih ulica i kvartove i njihove prijatelje koji su odrastali s turnirom, postali profesionalci, reprezentativci i i igrači velikih europskih klubova. Od svog osnutka daleke 1971. do danas Turnir fascinira svojom posebnošću i jedinstvenom nogometnom filiozofijom koja zrači emocijama i ponosom.

I ove godine, kao i proteklih devet, uz glavni turnir seniora organizirana je i jubilarna, 10. Veteranska Kutija šibica.

Međutim, kao velika novina ovogodišnjeg izdanja turnira „Kutija šibica 2016. powered by Coca-Cola“ jest 1. Otvoreni kup žena u malonogometnom turniru. U ulozi predstavnice „Turnira za žene Kutija šibica 2016. powered by Coca-Cola“ našla se poznata hrvatska nogometna trenerica Tihana Nemčić, istaknuvši:

– Kutija šibica najpoznatiji je turnir u našoj zemlji te glavni malonogometni događaj u Božićno vrijeme. Pratim malonogometne turnire od kad sam bila 13-godišnja djevojčica  ̶  od onog u svojim rodnim Križevcima pa sve do Kutije  ̶  i uvijek sam se divila potezima malonogometaša. Naravno da je prilika koju sada imam, da i ja budem dio jednog takvog događaja, ostvarenje sna i ne mogu dočekati da turnir započne, da se okupi što veći broj ekipa, da se zakuha i da u neizvjesnosti i pozitivnom uzbuđenju dam svoj osobni igrački i ljudski doprinos prvom izdanju ženske Kutije šibica.

O popularnosti samog turnira govore i podaci od prošle godine: 203 prijavljene momčadi te više od 20.000 gledatelja uz ukupan nagradni fond od čak 150.000,00 kuna, a koji ostaje jednak i ove godine.

Atmosferu s prošlogodišnje „Kutije šibica 2015.“ možete pogledati i u videu.

Turnir će se odigravati u gradskim dvoranama: Domu sportova – dvorana 2, SD Trešenjevka – Kutija šibica, SD Trnsko, SD Peščenica, SD Dubrava i SD Sutinska vrela.

Sustav natjecanja Turnira također ostaje isti onom prethodnih godina. U seniorskom i veteranskom turniru momčad čine 5 igrača u polju i 1 vratar, dok u turniru žena momčad na terenu čine 4 igračice i 1 vratarica.

Zanimljivost je također i sama lopta kojom se igra turnir! Seniorski i veteranski turniri igraju se loptom veličine broj 5, dok se turnir žena igra loptom veličine 4.

Upisnina za turnir seniora i veterana (rođeni 1978. i stariji) iznosi 1.000,00 kuna, dok je cijena upisnine za Turnir žena simboličnih 400,00 kuna.

Važni datumi NMT „Kutija šibica 2016. powered by Coca – Cola“:

Vrijeme održavanja turnira:       26.11. – 30.12.2016.

Prijave za sve turnire:                   02. – 11.11.2016.

–          izravno u Domu sportova ili putem interneta na www.kutija-sibica.hr

Izvlačenje prijavljenih parova:   17.11.2016.

Četvrtfinale turnira: 26.12.2016. (Dom sportova – dvorana II)

Polufinale turnira: 28.12.2016. (Dom sportova – dvorana II)

Finale turnira: 30.12.2016. ( Dom sportova – dvorana II)

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...