Magla usporava promet u Lici, Gorskom kotaru i na A1

Magla mjestimice usporava promet na cestama u Lici, Gorskom kotaru i dijelu Hrvatskog primorja. Ima je i na autocestama: A1 između tunela Brinje i čvora Gospić, A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić, A7 između NP Rupa i GP Rupa, piše Index.hr.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Zatvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Gračac, zbog radova, a obilazak je: Udbina-Gornja Ploča-Ličko Cerje-Gračac.

Na dionici autoceste A1 Karlovac-Zagreb u zoni radova od 30. +500 do 28. km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno. Za vrijeme pojačanog prometa, osobito vikendima, upozoravamo vozače na vožnju u koloni.

Zbog biciklističke utrke, danas od 10 do 12 sati bit će zatvoreno raskrižje državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i lokalne ceste LC63029 Vučipolje–Zelenikovac–Jasenice (D54) te raskrižje državne ceste DC54 i županijske ceste ŽC5166 DC50-Rok-Obrovac.
Ulazak osobnih vozila pojačan je na GP Metković.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. U jutarnjim satima trajekt na liniji iz Ubli i Vela Luke, a u popodnevnim iz Splita ne ukrcava teretna vozila viša od 3,80 metara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...