Marko Pupić Bakrač: “Za nagradu Grada Zadra predlažem Željka Rogića”

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač smatra kako Željko Rogić treba dobiti nagradu Grada Zadra.

“Općepoznata je činjenica da je pravosuđe rak rana hrvatskog društva. Do dolaska Željka Rogića za predsjednika Općinski sud u Zadru bio je među najgorima ako ne i najgori u državi.

Pod njegovom palicom prema izvješću o radu sudova što ga saborskim zastupnicima podnosi Vrhovni sud Općinski sud u Zadru tri puta zaredom ( 2012, 2013, 2014 godina) bio je prema ostvarenim rezultatima daleko najbolji u državi.

Unatoč izvanrednim rezultatima Željko Rogić nije više predsjednik Općinskog suda u Zadru. Očigledno da kod izbora predsjednika sudova i sudaca nije kriterij uspješnost. Koji su i kakvi kriteriji u pitanju možda najbolje pokazuje izbor Borisa Babića za predsjednika Županijskog suda u Zadru i Davorina Mlakara za ustavnog suca.

Prošle godine je AM za nagradu Grada Zadra predložila Mijata Stanića zbog dugogodišnje predane borbe protiv korupcije i kriminala u HAC-u, kriminala čiji su vinovnici nažalost bili naši sugrađani kao organizatori zločinačkog udruživanja.

Odbor za dodjelu javnih priznanja tada je pokazao koliko je vladajućima bitna borba protiv kriminala i korupcije. Ove godine Odbor dodjelu javnih priznanja će pokazati koliko je vladajućima u Gradu Zadru stalo do efikasnog i sređenog pravosuđa.

Da li je netko tko je bio najbolji predsjednik suda u državi zaslužio da dobije nagradu Grada Zadra ? Vrlo vjerojatno više od bilo koga drugog”, kaže Pupić Bakrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...