Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba? Baričević u Saboru samo dok se Kovača ne razriješi ministarske dužnosti?

Pretposljednji na listi HDZ-a za IX. izbornu jedinicu na ovogodišnjim prijevremenim izborima, načelnik Jasenica Martin Baričević danas sjeda u saborsku klupu. No, kako doznajemo, samo dok se Miro Kovač, još uvijek aktualni tehnički ministar vanjskih poslova ne razriješi dužnosti.

Šanse da ponovno preuzme ministarsku fotelju nisu velike. Već neko vrijeme se govori kako je Plenković ovu funkciju namijenio za Davora Ivu Stiera.

Sve su to sada spekulacije. Možemo gatati, mogu ostati par dana, mjesec dana ili skroz. To se ne zna. No, kada jednom uđete, vjerujem da je velika šansa da i ostajete. Vidjet ćemo kakve će rotacije biti napravljene, kaže nam Martin Baričević.

U isto vjeruje i triljski gradonačelnik Ivan Šipić koji je također kao i Baričević, na jučerašnjem predsjedništvu stranke pozvan na konstituiranje današnjeg sabora. Šipić je, sjetimo, na listi HDZ-a na ovogodišnjim izborima bio više pozicioniran od jaseničkog gradonačelnika. No, tko ulazi umjesto koga, ne zanima ga.

To je manje bitno u ovom trenutku. Predsjednik stranke je odlučio pozvati nas u Sabor, mene najvjerojatnije umjesto Dujića, kako bismo svi iz izborne kvote dobili priliku i bili angažirani u saboru.

A kakve rošade, ukoliko želi zadržati većinu ljudi s liste za IX. izbornu u saboru sprema Andrej Plenković, saznat ćemo za najviše 26 dana. Naime, 10. listopada predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović dala je predsjedniku HDZ-a mandat za sastavljanje Vlade, što je dužan učiniti za najviše mjesec dana.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...