“Na kraju tjedna” u HNK sljedeći četvrtak

U četvrtak, 3. studenoga s početkom u 20 sati u HNK Zadar  ne propustite pogledati nagrađenu predstavu Bobe Jelčića, NA KRAJU TJEDNA u izvedbi HNK u Zagrebu.

Igraju: Livio Badurina, Ana Begić Tahiri, Jadranka Đokić, Goran Grgić, Ivan Jončić, Damir Markovina, Vanja Matujec i Bojan Navojec.

Predstava je nagrađena na 40. DANIMA SATIRE FADILA HADŽIĆA u Satiričkom kazalištu Kerempuh: za najbolju režiju nagrađen je radatelj  Bobo Jelčić, za glavnu žensku ulogu Ana Begić Tahiri te za žensku ulogu nagrađena je Vanja Matujec.  Predstava je premijerno izvedena 21. studenoga 2015.

Na kraju tjedna  je autorski kazališni projekt istaknutog hrvatskog višestruko nagrađivanog redatelja, Bobe Jelčića koji je svoj kazališni izričaj razvio upravo kroz autorske projekte u kojima se fokusira na intimne drame običnih pojedinaca, osvajajući time publiku i kritiku. U ovoj predstavi autor se bavi krizom pojedinca i društva te istovremeno progovara o našim vlastitim životima, životu u teatru i životu jedne kazališne predstave.

Osmero ljudi završava radni tjedan i povlače se u udobnost svojih dnevnih soba. Zaslužili su malo mira. Svi su ili sredovječni ili na pragu tih godina. Obrazovani su, rade neke poslove, žive neke živote, sreću se u trenutcima predaha, na kraju tjedna. Njihovi životi odvijaju se prema ustaljenim obrascima, međutim, vrijeme je čudno. Trude se opustiti i družiti, biti zajedno, ali slobodno vrijeme postalo je klaustrofobično i sve im je teže pretvarati se opuštenima i zainteresiranima…

— Još jedna teatarska magija velikog redatelja. —

Večernji list, studeni 2015.

— Dobre stvari dolaze u malim količinama: ženska ljepota, parfemi, a bome i predstava Bobe Jelčića Na kraju tjedna. —

Jutarnji list, studeni 2015.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 50,00 kuna od subote, 29. listopada (sub: 11-13h, radnim danom:11-13h, 18-20h). Predstava je u dramskoj pretplati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...