Najbolju predstavu na nacionalnom kazališnom festivalu Jaje ima – Zadar!

Predstava “Juha od bundeve” u kojoj je Kazalište lutaka Zadar ispričalo prelijepu priču o vrijednosti prijateljstva osvojila je skulpturu Jaje na istoimenom kazališnom festivalu za djecu i mlade održanom u Koprivnici od 14. do 16. listopada.

Sjajna gluma Sanje Zalović, Vjere Vidov i Juraja Arasa, vrhunska scenografija Roberta Košte i dojmljiva glazba Mate Matišića prema obrazloženju predsjednika stručnog ocjenjivačkog suda Dubravka Jelačića Bužimskog donijeli su najviše ocjene zadarskoj predstavi. Odluka nije bila laka jer su i predstave “Sjena” u izvođenju danskog Theatra TT, “Nije me strah” u izvedbi Dječjeg kazališta Branko Mihaljević Osijek i “U potrazi za dijamantnom suzom” Gradskog kazališta Požega bile izuzetno kvalitetne i pružile veliko zadovoljstvo malim gledateljima.

Nismo očekivali nagradu jer je konkurencija bila doista jaka. Izbornik programa Damir Mađerić obavio je odličan posao i bilo je užitak gledati sve predstave. Naravno sretni smo i ponosni što je skulptura Jaje završila u našim rukama, a još više su nas razveselile odlične reakcije djece za vrijeme predstrave. Jedna djevojčica nam je na kraju došla čestitati na nagradi i rekla nek dođemo opet u Koprivnicu, ali ne s jednom predstavom nego barem s deset, istaknula je ravnateljica Kazališta lutaka Zadar Ines Pavić -Tumpa.

Djeca su doista odlično prihvatila Festival kojeg je u povodu Svjetskog dana jaja po drugi puta organizirala tvrtka Hartmann Hrvatska u suradnji s kazalištem Oberon. Dvorana Doma mladih bila je na svim predstavama posve ispunjena, a smijeh, komentari i glasni pljesak glumcima najbolja su potvrda da Koprivnici i Hrvatskoj treba ovakva kvalitetna kulturna manifestacija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...