Policija je ovaj vikend provodila posebno stroge kontrole nad vozačima – pogledajte rezultate

Kako bi spriječili kršenje prometnih propisa koji uzrokuju najteža stradavanja sudionika u prometu, policija je i tijekom ovog vikenda na području svih policijskih uprava provodila pojačane aktivnosti na prometnicama prema prekršiteljima prometnih propisa, s naglaskom na nepoštivanje ograničenja brzine, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i nevezanje sigurnosnim pojasom, piše Index.hr.

U ovoj akciji provedenoj od 22 sata 22.10. do 6 sati 23.10.2016. sudjelovalo je 360 policijskih vozila, odnosno 329 policijskim obilježjima, 17 „civilnih“ vozila i 14 „presretača“ te je angažirano 736 policijskih službenika sa svom raspoloživom tehnikom (uređaji za mjerenje brzine, alkometri i ostalo)

Utvrđena su 1504 prekršaja:

– 242 prekršaja nepoštivanja ograničenja brzine (16,1%)

– 401 prekršaj vezan za upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (26,7%)

– 242 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom (16,1%)

– 619 ostalih prekršaja (41,1% ) (upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje za vrijeme zabrane, istek važenja prometne dozvole, neregistrirano vozilo, nepropisna upotreba mobitela, upravljanje vozilom bez upaljenih svjetala itd.)

Zadržano je ili uhićeno 46 vozača, uglavnom zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Za vrijeme provođenja akcije dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih je 14 s materijalnom štetom, a 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. Ozlijeđeno je 11 osoba, od kojih su dvije teže, a devet lakše ozlijeđene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...